61SAAT HABER SERVİSİ

61saat.com ihbar hattına gelen bilgilere göre Ulusoy Turizme ait saat 18.00’da Rize’den 20.00’da Trabzon’dan kalkması planlanan İstabul otobüs seferi iptal edildi.

İptal edilen otobüs seferiyle yolculuk yapacak olan 54 kişi otogarda beklemeye başladı. 

Edinilen bilgilere göre Rize’de ve Trabzon’da ilçelerde bulunan yolcuları Trabzon Otogarı’nda çağıran firma yetkilileri cevabı karşısında yolcular şaşkına döndü.

Aracın arızalandığını başka bir araç ayarlamaya çalıştıklarını ifade eden yetkililer yolcuların bilet iade talebine karşı olumsuz cevap alınca yolcular çileden çıktı.

Perişan halde olduğu öğrenilen yolculardan bazıları Ulusoy firmasının genel müdürlüğüne irtibata geçti.

Yetkililere gönderilen mesajlarda şu ifadelere yer verildi;

‘'Rize ofisteki yetkili otobüsün arıza yaptığını ve Trabzon’a kadar Kamil Koc ile gideceğimizi orada başka (arıza olmayan) bir Ulusoy otobüsü ile İstanbul'a seyahat edeceğimizi söyledi.

Simdi Trabzondaki kisi ise 7:45 de hangi otobüsle gideceğimizin belli olcağını söyledi ki Yomra’da arızalı otobüsün olması muhtemel. Hala hangi otobüs olduğu belli değil ve burada bekleyen yolcular 21:00 da kalkacağını söyledi. Biz Trabzon’da yaşamıyoruz ve bizi burada bir gece tutmaktan bahsediliyor şaka gibi. Ablamin yarin Amerika'ya akşam uçağı var. Bu ucagi kaçırmasına neden olur. Acil bir çözüm bulmanızı rica ederiz. Arizasi basit olan bir araç 3 saat içinde rahatlıkla tamir edilirdi. Bile bile bu otobüsle bu kadar yolcuyu 17 saatlik yola gönderemezsiniz’’ Bu mesaj üzerine yetkilinin, ‘’Hanımefendi çözüm üretmeye çalışıyoruz. En kısa zamanda dönüş yağacaız. Yeni araç temini sağlamaya çalıyoruz. İyi akşamlar’’ cevabı üzerine yolcular çileden çıktı.

2,5 SAAT RÖTARLI GİDİŞ

Yaşanan bu olaylar sonrasında 54 yolcu için başka bir otobüs temin edilerek Trabzon'dan kalkışlı iki buçuk saat gecikmeli olarak Ulusoy Turizm'e ait yolcu otobüsü İstanbul'a yola çıktı.