TRABZON (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğünce Trabzon'da geçen yıl 60 milyon 300 bin lira harcama yapılarak 14 taşkın koruma tesisi hizmete açıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde yatırımlarına ara vermeden devam eden bakanlığın, Trabzon'da da özellikle su alanında yeni tesisler açarak vatandaşa hizmet vermeyi sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, şehirlere içme suyu temin eden, zirai arazileri modern sulama tesisleri ile suya kavuşturan, insanı ve toprağı taşkın zararlarından koruyan Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Trabzon'a yeni tesisler kazandırmaya devam ettiği vurgulandı.

Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce geliştirilen projelerin uygulandığı kentte 2017 yılında 14 tesisin hizmete alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında Trabzon'da 14 taşkın koruma tesisini hizmete açan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu tesisler için 60 milyon 300 bin lira tutarında harcama yaptı. Hizmete açılan taşkın koruma tesisleriyle toplam 6 ilçe, 4 köy, 7 mahalle ve 520 dekar zirai arazi, taşkın zararlarından korunacak."

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun şu ifadeleri yer aldı:

"Trabzon'da büyük yatırımlara imza attık. Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Trabzon'da sadece geçtiğimiz yıl 14 tesisi hizmete açtık. Burada halihazırda devam eden projelerimiz var. Projelerimizle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz."