61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da son 2 yılda 14 kadın akrabaları veya erkek arkadaşları tarafından öldürülürken kadına şiddetin boyutu da giderek artıyor.
Bu durumun son örneği ise rakamlara da yansımış durumda. Trabzon Emniyet Müdürlüğüne son 1 haftada 7 kadın eşlerinden veya erkek arkadaşlarından,  kendilerine karşı tehdit ve hakaret suçu işlediği iddiasıyla şikayetçi oldu.
Şikayetçi olan kadınlardan bazıları nikahlı, bazıları boşanma aşamasında bazıları ise henüz resmiyete dökülmemiş... Ancak bunlar polise başvuru sayası olarak ifade ediliyor. Bu şekilde darp edilip, tehdit edilen çok sayıda kadının ise resmi makamlara başvurmadığı kaydediliyor...

SON 1 HAFTADA YAŞANAN OLAYLAR...
- Sürmene İlçesinde Y.. resmi nikahlı eşinin kendisini rahatsız edip tehdit ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.
- Akçaabat İlçesinde E.. resmi nikahlı eşi C. tarafından darp edildi. Darp edilen kadın sağlık ekipleri tarafından tedavi edilirken eşinden şikayetçi oldu.
- Ortahisar İlçesinde N... ise eşinin kardeşi tarafından tehdit edildi. Polise başvuran N.. eşinin kardeşi tarafından tehdit edilip hakarete uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.
- Ortahisar İlçesinde 21 yaşında ki G. ise eski erkek arkadaşının kendisine tehdit ve hakaret içerikli mesajlar attığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şahıs genç kızın suçlamalarını kabul etmedi.
- Ortahisar İlçesinde 22 yaşında ki R.. resmi nikahlı eşinin eve alkollü bir şekilde gelerek kendisini darp ettiğini, tehdit ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şahsın aranmasına devam ediliyor...
- Of İlçesinde N.. ayrı yaşadığı eşinin kendisini telefonda tehdit ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şahıs il sınırları dışında yaşadığından dolayı ifadesi alınamadı...
- Vakfıkebir İlçesinde P.. boşanma aşamasında ki eşinin kendisine tehdit ve hakaret içerikli mesajlar attığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.