Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Trabzon programı kapsamında kentte Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 5 adet tesisin temelini atacak. Ayrıca Bakan Eroğlu, DSİ tarafından yapımı tamamlanan 5 adet tesisin, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet tesisin ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nce yapılan 1 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca programı çerçevesinde Trabzon’a yapılması planlanan 267 milyon TL yatırım bedeline sahip 36 müjdeyi de açıklayacak.

Trabzon’a 267 Milyon TL’lik 36 tesis
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akçaabat ilçesinde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek içmesuyu isale hattı, içmesuyu arıtma tesisi ve 3 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

İki bakan aynı merasimde DSİ tarafından inşa edilen 5 adet taşkın koruma tesisini, DKMP Genel Müdürlüğü’nün yapımını tamamladığı Sera Gölü Tabiat Parkı, Uzungöl Tabiat Parkı, Maçka Altındere Milli Parkı alt yapı işlerini hizmete alacak ve OGM tarafından yapılan ormancılık projelerini açıklayacak. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Trabzon’da 6 aileye Orköy sertifikası verecek. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak 91,5 kilometre isale hattı ile yılda 73 milyon metreküp içmesuyu temin edilecek. Ayrıca 3 ilçe, 5 mahalle ve 140 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak.

Trabzon’a son 4 yılda 783 milyon TL’lik 98 müjde
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 27 Şubat 2013, 15 Eylül 2013 ve 2 Ekim 2015 tarihlerinde Trabzonlulara verdiği 516 milyon TL’lik 62 müjdeye ilave olarak 267 milyon lira yatırım bedeline sahip 36 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Trabzonlulara toplam 783 milyon TL’lik 98 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında içmesuyu arıtma tesisi, taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, Uzungöl Tabiat Parkı’na yöresel ürünler üretim, tanıtım ve satış merkezi ile teleferik yapımı ve Çamburnu Tabiat Parkı’na günü birlik konaklama tesislerinin yapılması yer alıyor.

İşte o tesisler;
 
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI TRABZON İLİ TEMEL ATMAYA HAZIR TESİSLER
Sıra No Tesis Adı
DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 Trabzon İçmesuyu Arıtma Tesisi
2 Trabzon İçmesuyu İsale Hattı
3 Trabzon-Manahos Vadisi Islahı İkmali
4 Trabzon-Çarşıbaşı İlçe Merkezinin Çarşıbaşı, Taşlıtepe ve Kaldırım Dereleri İkmali
5 Trabzon-Akçaabat Söğütlü Mahallesi Kanziga Deresi 2.Kısım
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI TRABZON İLİ AÇILIŞA HAZIR TESİSLER
Sıra No Tesis Adı
    DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 Trabzon-Beşikdüzü Şalpazarı Ağasar Vadisi 2.Kısım
2 Trabzon-Beşikdüzü İlçe Merkezi Dereleri 2.Kısım
3 Trabzon-Çarşıbaşı İlçe Merkezi Yan Dereleri
4 Trabzon-Akçaabat Yıldızlı Sera Deresi Islahı
5 Trabzon-Akçaabat Şinik Beldesi
    ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 Yeni Orman Yolları, Büyük Onarım, Sanat Yapısı Tesisleri
DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 * Sera Gölü T.P. Çevre Düzenlemesi ve Üst Yapı Tesisleri Yapım İşi
* Uzungöl Tabiat Parkı Yöresel Ürünler Satış Birimleri Yapımı ve İşletmeciliği İşi
* Maçka Altındere Milli Parkı Yöresel Ürünler Satış Birimleri Yapımı ve İşletmeciliği İşi