ONLAR CAN VERDİLER... 

Milli Eğitim Müdüründen 61saat'e açıklama... 

Trabzon'da 9 okulla beraber Hasan Ali Yücel ve Bener Cordan okullarının adınındeğiştirilmesi tartışmaları devam ediyor... 

61SAAT HABER SERVİSİ - FETÖ tarafından yapılan 15 Temmuz Darbe Girişimin ardından Trabzon'da 9 okulun adı, yapılan başvurular sonrasında değiştirildi. 

İsmi değiştirilen okullar arasında Hasan Ali Yücel ve Bener Cordan okullarının da bulunması Trabzon'da tartışma yarattı. 
Bu okulların adının değiştirilmesine karşı çıkanlar dün Trabzon bölgesel medyası ve yaygın medyada tam sayfa ilanlar vererek tepki gösterdi. 
Konuyla ilgili 61saat.com'un ulaştığı Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Okulların adının değiştirilmesinin kendilerine ulaşan talepler doğrultusunda gerçekleştiğini kaydeden Aktaş, "Okullarımızın adının değiştirilmesi için talepler İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze iletildi. Bu talepler oluşturulan Trabzon İl Milli EĞitim Ad Verme  Komisyona iletildi. Komisyon da yaptığı değerlendirme sonrasında bu okulların  adının değiştirilmesine karar verildi" dedi. 
Gelen talepleri görmezden gelemeyeceklerini belirten Aktaş, "Ne yapalım. Onların başvurularını değerlendirmeye almayalım mı?. 15 Temmuzda bu ülke için şehit düştüler" dedi. 

Beren Cordan ve Hasan Ali Yücel'in isimlerinin farklı illerde ki okullarda da bulunduğuna dikkat çeken Aktaş, "Bener Cordan ve Hasan Ali Yücel'de bizim gibi bu ülkeye hizmet ettiler. Farklı illerdeki okullarda adları verilmiş okullar var. Ama 15 Temmuz'da onlar bizim için şehit düştüler. Can verdiler" dedi. 
Aktaş, aksi yönde bir talep gelmesi durumunda bunu değerlendirip değerlendirmeyecekleri sorusuna ise, "Gelen talepleri değerlendiririz" diyerek yanıt verdi. 

Hatarlanacağı üzere Trabzon'da 9 okulun adı değiştirilirken Ortahisar Okulunun adı Şehit Ünal Bıçakçı Orta Okulu, Hasan Ali Yücel Ortaokulunun adı da İstiklal olarak değiştirildi.