61SAAT HABER SERVİSİ

TKKD Trabzon Şubesi bu akşam KTÜ Sosyal Tesisleri’nde verilen akşam yemeği ile birlikte açıldı. 

1959 yılında Ankara’da, Türk kadınlarının maddi ve manevi kalkınmasında dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulan Türk Kadınlar Konseyi Derneği, Trabzon şubesini açtı. 

Açılışa AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Türk Kadınlar Konseyi Trabzon Şubesi Kurucu Başkanı Çağla Sonat ve çok sayıda Trabzonlu katılım gösterdi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Avrupa Kadınlar Konseyi Başkanı Cosima Schenk’in törende yaptığı Atatürk vurgusu ise ayakta alkışlandı. 

“Türk Kadınlar Konseyi Avrupa Kadınlar Konseyi’nin en başarılı üyelerinden biridir. Bunun nedeni ise 1934 yılında Atatürk’ün kadınlara verdiği seçme ve seçilme hakkında yatmaktadır.”

Açılış yemeğine katılım gösteremeyen AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ve CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise birer tebrik mesajı yayınladılar.

TKKD’nin geçmişte yaptığı faaliyetlerin anlatıldığı barkovizyon gösterisi ile başlayan açılış yemeği, ardından TKKD Trabzon Şube Başkanı Çağla Sonat’ın açılış konuşması ile devam etti.