26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’nin Ecaabat İlçesi Kocadere Kamp Alanı’nda yapılacak olan Adalet Kurultayı’nda CHP İl Başkanı Turgay Güngör ve il yönetiminden arkadaşlarıyla Trabzon’u temsil edecekler.

Adalet Yürüyüşü ve Adalet Mitingi’nde olduğu gibi toplumun her kesiminden Adalet Kurultayı’na yoğun bir ilginin olduğunu belirten CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “Kurultay’a yoğun bir katılım sağlanacağı görünüyor. 4 gün sürecek kurultay programı kapsamında Mahkemede Adalet, Devlette Adalet, Seçimde Adalet, Geçimde Adalet, İnançta Adalet, Eğitimde Adalet, Yaşamda

Adalet, Medyada Adalet ana başlılarının ele alınacağı oturumlarda, alanında uzman akademisyenler sunumlar gerçekleştirecek, ayrıca alt başlıklar halinde adaletsizliğin yapıldığı farklı konuların işleneceği çalıştaylarda yapılacaktır.

NELER YAPILACAK
. Hafıza Sokağı bölümü ile geçmiş dönemlerde haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe uğrayanlar anılacaktır.
. Adalet İçin Bir Tuğlada Sen Koy diyerek, isteyen katılımcıların da katkısıyla Adalet Anıtı’nı oluşturacağız.
. Adalet Kutusu ile, Hikayeni Yazda Gel diyeceğimiz katılımcılardan kendi hikayelerini toplayacağız.
. Fikrini Sen Söyle bölümü ile ülkemizin geleceğinde adaletin güçlü bir biçimde tesisi konusunda beyin fırtınası yaratarak fikir alışverişinde bulunacağız” diye konuştu.

ACİLEN ADALETE İHTİYAÇ VARDIR
Türkiye’de birçok şeyi değiştirmeye kararlıyız diyen CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “Ülkemizde çok ağır insan hakkı ihlalleri var. Türkiye hukuk devleti olmaktan çıktı. Devlet artık yalnızca AKP’nin devleti! Böyle bir düzende hak, hukuk ve adalet oluşamaz.
Artık adalet ortadan kalkmıştır. Adaletin olmadığı yerde insan ve yaşam olamaz! Adaletsizlik bir süre sonra insanların hak ve özgürlüklerini elinden alır, sonrasında da can ve mallarını!  Bu nedenle her şeyden önce, yaşamak için, herkes için, hemen ADALETE ihtiyaç vardır” dedi.