61SAAT HABER SERVİSİ - Burada Revi’nin açıklamalarında dikkat çeken satır başları ise Belediye Başkanlığı aday adaylarının başvurularını 12 Kasım 2018 tarihine kadar, Belediye Meclis Üyeliği aday adaylık başvurularının ise 3 Aralık 2018 tarihine kadar olduğu... 
Bu noktada herkesin merak ettiği soruyu da Revi yanıtladı. AK Parti’den daha önce seçilen Belediye Başkanları veya Meclis Üyeleri mevcut görevleri ya da daha üst bir görev için istifa etmelerinin gerekip gerekmediği.. 
Bu soruya Revi’nin açıklaması göreve aday olunuyorsa istifa etmelerine gerek olmadığı yönünde oldu...
Revi,  “Belediye başkanlarımızın başvuru yapmasına gerek yok. Belediye Meclis Üyeleri aynı durumda. Ama belediye meclis üyeleri eğer ilçe başkanlığını düşünüyorsa istifa etmek zorunda. 
İl ve İlçe Başkanları, Yönetim kurulu üyeleri hepsi için geçerli istifa etmek zorunda. Sadece Gençlik Kolları ve kadın kolları için istisna var. Onlarda ilçe belediye başkanlığı veya Büyükşehir Belediye Başkanlığını düşünüyorsa istifa etmek zorunda. Ama Meclis Üyeliği için istifa etmek zorunda değil” ifadelerini kullandı. 

Bu noktada yanlış anlaşılmayıda başkan Revi düzeltti. Başkan Revi mevcut beledıye başkanlarının adaylık için istifa etmek zorunda olmadığını söyledi... Bugünki toplantıda birçok kişi ilçe belediye başkanlarının büyükşehire aday adayı olmaları için istifa etmek zorunda olduğunu anlamıştı... 

REVİ, PARTİNİN KARARINI BEKLİYOR
Revi, kendisi ile ilgili olan kısmı ise üstü kapalı olarak yanıtladı. Revi, partisinin yapacağı değerlendirmeye göre aday adayı olup olmayacağını söyledi. Revi, “Teşkilat başkanlığımız, hem il başkanı, il yönetimi, ilçe başkanı ilçe yönetimleri, kadın kollarımız, gençlik kollarımız kendi alanında çalışmayı tamamladı. 
Görevi devam etmek isteyenler, istifa etmek isteyen bu çalışma tamamlandı genel başkanımıza sunuldu ya da sunulacaktır. Dolayısıyla bu talepler orada değerlendirilecektir...  Bir İl Başkanı, İlçe Başkanı dolayısıyla ayrılıp ayrılmayacağı kararı verilecek. Kendim için söyleyeyim. Sonuçta bir il başkanlığı görevimi yapıyorum. 4 tane seçim yönettim. Partimiz bu seçimde yönetme görevini verirse o görevi yerine getireceğim. Partimiz başka görevde verirse onu yapmak için gayret göstereceğim. 
Adaylık için başvurmadım. Bizim il başkanları, il yönetimi, değerlendirmesi henüz yapılmadı. O değerlendirme sonuçlanacak ondan sonra..” dedi.