61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bugün resmen katliam yaşandı. Sögütlü Mahallesinde vatandaşlar, çevrede gördükleri kedi – köpek ölüleriyle şaşkına döndü. Bölgede toplamda 10’un üzerinde kedi – köpek öldürüldüğü kaydedilirken duyarlı vatandaşlar, durumu polis ve zabıta ekiplerine bildirdi. 
Söğütlü Mahallesi çıkışında yer alan boş arazide meydana gelen olayda, kedi – köpeklerin çöplerin yanına bırakılan etlerden yedikten sonra telef oldukları kaydedildi. 
Hayvanları kimin zehirlediği bilinmezken, polis konuyla ilgili soruşturma başlattı. 
Orman ve Şu İşleri Bakanlığı Sertifikalı Hayvan Besleyicisi Nurettin Cumur, yaşanan vahşeti sabah gördüklerini kaydetti. Cumur, “Aşağı yukarı ilk anda 5 kedi, 2 köpek bulduk. Daha sonra bir kayıp köpeği daha çalılaklar içinde bulduk. Diğer bir köpeğin ise hala kayıpken, bir tanesini de zehirlenmiş vaziyette bulduk. Ağzına tuzlu ayran verip kusturuldu. Durumu hala belirsiz” dedi. Cumur, hala daha bölgede bulamadıkları hayvanlar olduğunu söyledi. 
Zehirleyenlerin kim olduğunu bilmediklerini kaydeden Cumur, hayvanları en son gece 01:00’da gördüğünü kaydederken hepsinin çöp bidonunu etrafına toplandığını kaydetti. Hayvanları aradıklarını kaydeden Cumur, bulduklarına da müdahalede bulunduklarını ifade etti.