61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Aralık ayı toplantıları ilk bileşimi Ortahisar Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı.  Meclisin başkanlığını Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaparken ilk olarak geçen ayın faaliyetleri ile bilgiler verdi. 

İYİ Partili Üye Davut Çakıroğlu, "Bu numarataj ile ilgili sorun yaşıyor hem ilçelerde hem de merkez ilçemiz. Numaralar değiştirildikten sonra vatandaşımızın büyük kısmını haberi yok. Olanın da doğru yapılmadığı yönünde iddiaları var. Boş olanlar var. Sıralamalar atlamış. Tapuya gittiklerinde sorun karşılarına çıkıyor. Doğru adresin olması gerekiyor. Bu işi tam olarak bilmiyorum. İlçelerde ilçe belediyesi mi, Büyükşehir'de mi? Bu iş bizdeyse, vatandaşa numarasının tebligatla bildirilmeli. Bu konuda bilgilendirmeye konunun muhtaç olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Daha önce Bilgi İşlem Müdürlüğü yapan Yapı Kontrol Müdürü Hasan Keleş ise ihaleyi alan firmaya, Numarataj Yönetmeliğine Uygun yapmadığı için itiraz ettiklerini açıkladı. 
Melcis üyelerini bilgilendiren Keleş, "Numarataj Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde yapılan çalışma. Tüm Trabzon'un numarataj çalışması ihale edildi. İhale sonuçlandı. İhaleyi alan firma, çalışmayı Numarataj Uygulama Yönetmeliğine göre yapması gerekiyordu. Biz itiraz ettik. O yönetmeliğe göre yapmadı. İhale sonuçlandı, kabulü yapıldı. Büyükşehir Belediyesine, İçişleri Bakanlığı ile gelen arkadaşlarla görüştük. Doğrusu ile yanlışı ile yapılan çalışma kabul edildi. Gerek Büyükşehir, gerekse bize mürcaaat eden vatandaşlarımıza yeni adresleri verliyor" dedi. 

Konunun daha iyi anlaşılması için örnek veren Keleş, " Gazipaşa Caddesini örnek verirsek. Gazipaşa'ya kuzeyden güneye numarataj vermeleri gerekirken ihaleyi alan şirket Güney'den kuzeye verdi. Geri de dönülemedi. Ekliklikler ve yanlışlıkları gerek bizim, gerek büyükşehirdeki arkadaşlar düzelterek aktarıyorlar" dedi.