Trabzon’un Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde daha önce meydana gelen afet nedeniyle KOSGEB üzerinden temin edilen faizsiz kredinin yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle ödeme güçlüğü yaşayan esnaf borcun ertelenmesi ve yeniden yapılandırılması yönündeki taleplerini Trabzon Milletvekillerine ilettiler. Esnafın talebi karşısında borcun ertelenmesi için daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüşen AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, afetzedelere müjdeli haber verdi.

KOSGEB tarafından işletme sahiplerinin borçlarının yapılandırılması ve ertelenmesi konusunda karar alındığını açıklayan Salih Cora, “2019 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın destekleri ile görüşülerek kesin bütçesi onaylanmasının ardından KOSGEB Genel Başkanımız Sayın Cevahir Uzkurt Bey’in çalışmaları neticesinde de afetzede esnafımızın kredilerinin ertelenmesi ve yeniden yapılandırılması yönünde karar alındı. Sayın Bakanımıza ve Genel Başkanımıza tüm Vakfıkebirli ve Beşikdüzülü hemşehrilerim adına çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kredilerin ötelenmesi ve vadelerinin uzatılması konularında belirlenen tutarları
Kabul eden bankalarla ek protokol imzalanacağını söyleyen Cora şöyle konuştu: “KOSGEB’den tarafımıza iletilen karar neticesinde programın ödemesiz dönemi, talep eden işletmeler için 12 aydan 18 aya çıkarılarak toplam vadesi 42 ay olarak uygulanacak. Faizsiz kredi ile rahat bir nefes alan Vakfıkebir ve Beşikdüzü esnafımıza yaşanan ekonomik gelişmelerden sonra bu erteleme ile yeni bir soluk daha aldırdık. Vakfıkebir ve Beşikdüzü’nde doğal afet nedeniyle mağduriyet yaşayan esnafımız için bu büyük bir avantajdır. Her zaman esnafımızın ve hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”