Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri baharın gelmesiyle birlikte Trabzon il genelinde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına hız verirken, bazı ağaçların kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırılması tepkiyle karşılanıyor.
Son olarak 100. Yıl Parkı içerisinde bulunan iki adet süs elması kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı.  Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ortak kullanım alanları konusunda herkesi üzerine düşen vazifeyi yapmaya davet etti.

Bu tür olayların şehrin güzelleşmesinde zaman kaybına neden olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bir fidanın yetişip ağaç olması yıllar sürüyor. Halkımızdan bu tür olaylar karşısında hassas olmalarını, böyle olaylara şahit olduklarında durumu yetkililere haber vermelerini istirham ediyorum. Bu şehir hepimizin, bu şehir yarınlarımızındır. Bizler yarınlarımıza daha güzel, daha yeşil bir Trabzon bırakmak için çalışıyoruz. Lütfen şehrimizi koruyalım” dedi.