61SAAT HABER SERVİSİ - Reşadiye Kavşağı, Trabzon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arkasında bulunan yeşil alanda mevcut ağaçların alandan sökülerek yerlerine palmiye ağaçlarının dikilmesi, güzergahı düzenli olarak kullanan bir vatandaşın tepkisini çekti. 

Konu ile ilgili olarak ulaştığımız Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri ağaçların kesilerek yerlerine palmiye dikilmesinin sebebini anlattı.

Deniz etkisi bitirdi

Söz konusu bölgeye seneler önce top akasya adı verilen ağaçların dikildiğini fakat deniz etkisinden dolayı ağaçların ömürlerini tamamladıklarını aktaran yetkililer, ''gelecekleri yok, orda bayrak etkisi dediğimiz 
deniz etkisinden zarar gören ağacın o tarafları kuruyor, tacı  gidiyor.'' ifadelerine yer verdiler.

2011 yılında dikilen top akasya ağaçların artık milatlarını tamamladıkları, söz konusu ağaçların artık Trabzon'da dikilmedikleri de gelen bilgiler arasında. 

Tuzlu suya dayanıklı olduğu için palmiye...

Trabzon'un birçok muhtelif bölgesinde bulunan ve bazı vatandaşlar tarafından bölgemizin ağacı değil, neden her yerde palmiye var sorusunun cevabı ise tuzlu suda saklı... Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak daha önce Sekoya, 
Kızılağaç ve Karayemiş gibi ağaçları da diktilerini belirten yetkililer, ancak hepsinde denizinin mağduriyetini yaşadıkları, tuzlu suya dayanıklı olduğu için palmiye dikimi yaptıklarını belirttiler.