Kendilerine Trabzon Kadın Savunma Üyeleri adını veren bir grup, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde panel düzenlendiği sırada eylem yaptı. İstanbul Sözleşmesini hedef alan panele karşı eylem yapan kadınlar, ““Ensar’da çocuklar tecavüze uğradı. Neden bunu konuşmuyorsunuz? Emine Bulut öldürülmeden önce koruma talebi için karakola gittiğinde işlem yapılsaydı şimdi aramızda olabilirdi.

Ama siz burada kadınlar için yaşamsal olan İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı kanunu hedef gösteriyorsunuz” ifadelerini kullandıkları görüldü.

Eylemciler, dışardaki görevliler tarafından zorla dışarı çıkarılırken, panelle ilgili sosyal medyadan bir paylaşım yapan CHP İl Başkanı Güzide Uzun, “Bugün Trabzon’da “Aileye açılan savaş”konulu panel yapıldı kurumsal adreslerine baktığınızda anlaşılmakta zaten her şey. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin aşağılanarak lanse edildiği, kadının özgür birey eşit yurttaş olarak tanımlanmasının adeta suç teşkili olduğunu, ötekileştiren, aşağılayan birçok ifadenin yer aldığını hayretle izledik, ateşi Trabzon dan körükleyerek İstanbul sözleşmesinin Meclis’ten geçişinin pişmanlığı yaşanıyor” ifadelerini kullandı.