61SAAT HABER SERVİSİ

Bu sonuçların ardından 4 milletvekili çıkarmayı garantileyen ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 70’e yakın oy veren AK Parti’den kutlamalar başladı.

AK Parti Trabzon İl Başkanlı önünde kurulan stantta partinin Trabzon’da ki ileri gelenleri konuştu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Trabzon’umuz reisinin arkasında dim dik durarak onu Türkiye Cumhuriyetinin yeni sisteminin ilk Cumhurbaşkanı seçti. Onunla birlikte mesai arkadaşlarımız milletvekillerini de seçti. Ama seçilemeyip bu dava için gayret eden milletvekili ve adaylarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Hem Selçuk Çebi hem de Vehbi Koç kardeşime teşekkür ediyorum. Bugün seçimlerin demokratik ortamda medeni ölçülerde gerçekleştiği için de mutluyuz. Bu seçimlere şehrimizde girip kazanamayan partilerimiz oldu. Onların seçmenlerini de saygıyla selamlıyorum” dedi.

Ardından Milletvekili adayları ve milletvekilleri topluca standa çıktı. AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali’de konuştu.

Küçükali, “Biz sokak sokak gezeceğimize söz vermiştik, yaptık. Sizler Recep Tayyip Erdoğan’a oylarınızı kullanarak Başkan yaptınız. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Kazanan güçlü Türkiye.. Yimdi Cumhurbaşkanımızın bütün Türkiye’yi hitap ettiği gibi ve sayın Devlet Bahçeli’nin de bütün Türkiye’ye hitap ettiği gibi kazanan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kazanan Türkiye’yi omuzlayan Cumhur İttifakıdır. Beraber Trabzon olarak diyoruz ki bundan sonra sizlerle birlikte Cumhurbaşkanımız, Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Trabzon ile kucaklayacağı zaman bu meydanları bugün ki gibi dolduracağız” dedi.

TRABZON’UN HİZMETKARIYIZ
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “Biz kazanan taraf olduk. Ancak tüm sandığa giden seçmenleri kutluyorum. Tüm Trabzon’un hizmetkarıyız. Biz hizmet etmeye geldik, efendi olmaya gelmedik. Bundan sonra da hizmetlerimiz devam edecek. Buradaki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz...
Milletvekillerimiz de Ankara’da bizimle ilgili şehrimizle ilgili çalışmalarını sürdürecek” dedi.

GÖNÜLLERİN VEKİLİ
AK Parti 6. Sıra Milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Selçuk Çebi, “Kazanan sayın Cumhurbaşkanımızdır. Burada ben bir şey kazandım. Bu zamana kadar hep bana gönüllerin dünya şampiyonu dediler. Şimdi ise gönüllerin vekili dediler. Bana bu makam yeter. Allah sizlerden razı olsun. Sizlerin gönüllerine girdiysek ne mutlu bize” dedi.

6 KARDEŞİN 5’İNE YETKİ VERDİNİZ
AK Parti 5. Sıra Milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Vehbi Koç, “Kutsal bir görevi en güzel şekilde sabırla üzmeden kırmadan tamamladınız. Bizlere tekrar mutlulukların en güzeli olan iktidara gelebilmek, yetki alabilme imkanı verdiniz. Sağ olun var olun. Biz 6 kardeşin 4 tanesine yetki verdiniz. Sizler adına onlar 5 yıl çalışacaklar. Sizlerin ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Verdiğiniz bu yetki için teşekkür ediyorum” dedi.

BÜTÜN TÜRKİYE’NİN VEKİLİ OLACAĞIZ
AK Parti 3. Sıra Milletvekili adayı olan ve yeni mecliste yer alacak Bahar Ayvazoğlu, “Bir adam giderse devlet gider dedik. Siz devletinizin yanında oldunuz, milletinizin yanında oldunuz Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkan yaptınız. Biz bugünden sonra sadece AK Partililerin değil bütün Türkiye’nin vekili olacağız. Sandıktan çıkan bütün sonuca razıyız dedik, sözümüz namusumuzdur. Bundan sonra Trabzon çok daha güzel hizmetlerle, yatırımlarla karşılaşacak” dedi.

KANDİL’E BAYRAĞI DİKECEĞİZ
AK Parti 2. Sıra Milletvekili adayı ve Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, “Şimdi, bize Filistin’den, onlar adına aramızda gözyaşları ile bakan kardeşlerimiz adına ve sevinçle birlikte bizimle mutluluk yaşayan insanlarımızın gözü aydın olsun diyoruz. Biz reisimizle birlikte ‘Durmak yok yola devam’ anlayışıyla 16 senedir Türkiye’yi büyüttük Biz ülkücü kardeşlerimizle, Alperenlerle birlikte muhafazakar demokratlarla beraber AK Parti ile MHP ile Büyük Birlik Partisiyle Kandil’e bayrağı dikeceğiz inşallah” dedi.

KOMUTAN ASKERSİZ OLMAZ
AK Parti Trabzon Milletvekili ve 1. Sıra adayı Muhammet Balta, “Biz size bir şey söylemiştik. Komutanı askersiz bırakmayın demiştik. Cumhur ittifakına da TBMM’de çoğunluğu verdiniz. Bu akşam sevinmek bu akşam mutlu olmak, bu akşam sizlere teşekkür etme zamanıdır. Bizleri de Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu 3. Dönem Ankara’ya, TBMM’ye milletvekili olarak gönderdiniz. Huzurlarınızda saygıyla, sevgiyle eğiliyorum.
Gece demediniz, gündüz demediniz, koştunuz, koşuşturdunuz, yeni bir zafere imza attınız. Yine tarihte sayfalara altın harflerle Trabzon ismini yazdırdı.
Buradan her tarafa mesaj verdiniz. Avrupa’ya Osmanlı tokadını vurdunuz, Amerika’ya, İsrail’e Osmanlı tokadını vurdunuz.
Bir şey çok önemli. Ak davaya gönül vermiş, Ak insanlar sevinmesini de biliyor. Ak davaya hizmet etmiş, bu yolda yürüyen insanlar bu sevinçlerini hiç kimseye zarar vermeden en güzel şekilde yaptı” dedi.