TRABZON'da, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre, 'cumhur ittifakı' çatısı altında AK Parti, büyükşehir belediyesi ile 14 ilçe belediyesini, MHP ise 2 ilçe belediyesini kazandı. Bağımsız adayın 1 ilçe kazandığı Trabzon'da, 'millet ittifakı' çatısındaki İYİ Parti ve CHP de 1'er belediye kazandı. 

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu 'cumhur ittifakı' Trabzon'da, büyükşehir ve 16 ilçe belediyesini kazandı. 'Cumhur ittifakı'nın AK Parti'li adayı Murat Zorluoğlu, 307 bin 57 oy ve yüzde 64,63'lük oranla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Rakibi 'millet ittifakı'nın İYİ Parti'li adayı Atakan Aksoy ise kullanılan oyların yüzde 29,51'ini aldı. Zorluoğlu, partisinin 2014 seçimlerinde aldığı yüzde 59,5'lik oy oranını bu seçimde 4,8 puan artırdı.

3 İLÇE EL DEĞİŞTİRDİ
AK Parti'li Orhan Bıçakçıoğlu'nun 20142019 yıllarında yönettiği Beşikdüzü ilçesini 'millet ittifakı'nın CHP'li adayı Ramis Uzun, AK Parti'li İbrahim Sağıroğlu'nun yönettiği Yomra'yı da 'millet ittifakı'nın İYİ Parti'li adayı Mustafa Bıyık kazandı. Hayrat ilçesinde ise önceki dönem belediye başkanı olan ve partisince aday gösterilmemesi üzerine seçime bağımsız giren Mehmet Nuhoğlu da rakibi 'cumhur ittifakı'nın AK Parti'li adayı Salih Öztel'i geride bıraktı.

Trabzon'da kazanan başkanlar ilk açıklamalarını 61saat'e yaptı. 

BIYIK "YOMRA'DA SEVİNÇ VAR'

Trabzon’da yerel seçim sonuçları belli oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre Yomra’da İYİ Parti adayı Mustafa Bıyık kazandı. Mevcut başkan AK Partili İbrahim Sağıroğlu ise yüzde 44’de kaldı..  

AK Partili Başkan Sağıroğlu’ndan, Başkanlığı alan İYİ Parti adayı Mustafa Bıyık, “Yomra’da aday olduğumuz günden beri dile getirmiş olduğumuz huzuru ve adalete olan özlemini sandığa yansıtmıştır. Baştan beri Yomra’nın huzuru ihtiyacı olduğunu dile getirdik. Bunu sandığa yansıttılar. Gözle görülür farkla seçimi almış bulunuyoruz. Yomra’da mutluluk ve sevinç var. Bizde inşallah görevi devralacağız...” dedi.  

NUHOĞLU "HAYRATTAN TÜRKİYE'YE DERS ÇIKARILMALIDIR"

Hayrat Belediyesi’nden bağımsız belediye başkan adayı olan ve seçimi kazanan Mehmet Nuhoğlu 61saat.com’a özel açıklamalarda bulundu. “Hayrat’tan tüm Türkiye’ye ders çıkarılmalıdır” diyen Başkan Nuhoğlu, Hayratlı seçmenin büyükşehirde AK Parti’ye yüzde 82 oy verdiğini hatırlattı.  

UZUN "HALKIMIZ BİZE İNANDI"

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde CHP adayı Ramis Uzun yüzde 60 oy alırken, AK Parti’nin adayı eski İl Başkanı Harun Demirci yüzde 36 oy oranında kaldı.  Bu sonuçlara göre Uzun, eski Belediye Başkanı Ramis Uzun, Beşikdüzü’nün yeni başkanı oldu.  Hatırlanacağı üzere Beşikdüzü Belediyesi ilçesinde AK Partili Orhan Bıçakçıoğlu başkanlık yaıyordu. Ancak Bıçakçıoğlu, bu dönemde aday gösterilmemiş yerine eski İl Başkanı Harun Demirci aday gösterilmişti.  Uzun, “Beşikdüzü halkımızla beraber olduk kazandık. Millet ittifakı ile yola çıktık, halkımız bize inandı. Beşikdüzü ittifakına dönüştük. Beşikdüzü halkımızın teveccühünü kazandık.  Beşikdüzü’ne huzur gelecek. Beşikdüzü kazandı” dedi.