61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Hayrat İlçesinde ilginç bir durum yaşanıyor. 31 Mart’ 2019'da yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde, AK Parti’den başkan adayı olan eski İlçe Başkanı Salih Öztel, seçimlere bağımsız olarak giren ve yarışı kazanan mevcut Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu’ndan şikayetçi… 


Hayrat’ta evinin önünden çöplerin 1 yıldır 2 - 3  ayda bir alındığını ileri süren Trabzon Büyükşehir Belediyesi TRABEL A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Öztel, konuyu sosyal medya hesabında paylaşarak dikkat çeken ifadeler kullandı. 
Evinin önünde  biriken çöplerin fotoğrafını çeken ve bunları sosyal medyaya atan Öztel, “Köpümün kapımın önü, bundan kin, siyaset üretebilecek insanları Allah’a havale ediyorum. Sadece temizlik istiyorum. Biliyoruz bunu he gördük, her zaman aynı eden kendine eder yazık… 
Bana gelen yoğun bilgiye göre daha önce de bildiğim gibi AK Parti’ye oy verenlere de ayrımcılık uygulanıyor. Her konuda bunu milletimizin takdirlerine sunuyorum. Her yaratılan fıtratının gereğini yapıyor” ifadelerini kullandı. 

1 YILDIR YAŞANDIĞI İDDİASI
61saat’in telefonla ulaştığı Öztel, fotoğrafların kendi evinin önünde çekildiğini ifade ederek, “Nedeni siyasi kin.. Başka ne olabilir. Bu kadar insan basite indirgedi durumu..  1 yıldır aynı mevzu. En son çöp bidonu kaldırdık. 2 ayda bir veya 3 ayda bir alınıyor çöpler” dedi. 

ÇÖPLERİNİ ARABAYA KOYARAK… 
Çöplerini artık arabaya koyarak, mahallenin uzak bir yerinde çöp bidonunu atığını ifade eden Öztel, yetkililerle ise konuyu görüşmediğini ifade etti. Öztel, “Görüşmedim. Görüşmenin bir aklı yok ki. Neyi görüşeceksin. Sadece bizim şahsımıza olan bir durum değil. Hayrat’ta çöp konusunda sıkıntı var, alınmıyor” dedi. 

FIRININI İLAÇLAMADILAR İDDİASI
Koronavirüsü dolayasıyla ilçede dezenfeksiyon yapıldığını ancak kendi iş yeri olan fırınının ilaçlanmadığını ifade eden Özle, “Korona ilaçlaması oldu, benim fırın var onu ilaçlamamışlar” iddiasında bulundu. 
Öztel, son olarak ise, “Biz sadece insani ve vicdani olan haklarımızı bekliyoruz. Temizlik istiyoruz. Hayratlının takdirine bırakıyorum” çağrısında bulundu. 

Hatırlanacağı üzere Öztel, Mehmet Nuhoğlu’nun Hayrat Belediye Başkanı seçildiği geçmiş dönemlerde AK Parti İlçe Başkanlığı görevini yürütüyordu. Nuhoğlu’nun 3 dönem kuralına takılması sonrasında yeniden AK Parti’den Belediye Başkan adayı olamayınca seçimlere bağımsız girmiş, Öztel’de AK Parti’den Hayrat Belediye Başkan adayı olmuştu. Ancak seçimlerde Nuhoğlu, ipi göğüsleyen isim olmuştu.