61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile adalet yürüyüşüne katılan Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu’nun sosyal medyada yürüyüş fotosuyla paylaştığı Adalet için yürüyoruz paylaşımının altına ‘Fahri Bey siz kim için adalet istiyorsunuz’ yazınca, tartışmanın da fitiini ateşlemiş oldu. 

Kaptanoğlu, ‘Aradığımız adalet bir gün size de lazım olacak, adam ol, bey diye de konuşma cevabını verdi. 

Bunun üzerine Demirtaş ‘Uslübünüz hoş değil fahri bey demenin nesi kötü. Bunun adamlıkla ne alakası var. Adamlığıma da laf söyletmem. Yorumlara tahammülünüz yok ise paylaşım yapmayacaksınız, paylaşım yapıyorsanız kendi doğrularınızı savunur cevap  verirsiniz’ ifadeleriyle polemiği sürdürdü.

Bu söz üzerine Kaptanoğlu iyi ce sinirlenerek ‘Biz adalet diyoruz siz cebe indirelim diyorsunuz. Yada cebe indirenlere dokunulmasın diyorsunuz’ ifadeleriyle Demirtaş’a yüklendi. 

Demirtaş’ın bu suçlamaya cevabı ise şu şekilde oldu.  

Çok yanlış ithamlarda bulunuyorsunuz, siz bir ilçe başkanısınız, bu dili kullanıyor soktaki insan. Adaletten bahsediyorsunuz, cepe indirmekten bahsediyorsunuz. Sizin adalet anlayışınız bu ise söylecek lafım yok. Boşuna yürüyorsunuz. Ülkede ikna odaları kurulurken siz adalet dediniz mi. Benim kız kardeşim inancı gereği üniversiteye gidemediği zaman neredeydiniz. AÖF sınavlarına eşime başını açarsan sınava girersin dendiği zaman neredeydiniz. Askerdeyken yemin törenime gelen annemi baş örtüsünden dolayı içeri alınmadığı zaman neredeydiniz. Güzel bir laf ettiniz adalet aynı olmalı. Siz yürümenize bakın Fahri Bey. Sizin verdiğiniz cevaplar ortada’ 

İki partili arasında tartışma böyle devam ederken, Of İlçe Başkanı Kaptanoğlu Demirtaş hakkında yaptığı yorumların bazılarını silince Demirtaş bu kez ‘Yorumumu silerek cevap veremedi algısı oluşturmak hiç hoş değil, silecekseniz tamamını silin’ ifadelerini kullandı.

Kaptanoğlu Demirtaş’ın bir cevabını yorumlarda bırakıp diğerlerinin tamamını sildi. 

İşte o polemiklerin görüntüleri…