Politik Güğüm köşesinde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

''Trabzon AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun listesine il dışından Urfa ve İstanbul’dan  büyük kurultay delegesi olarak yazılan iki isim ile ilgili partinin ilk seçilmiş il başkanı Ali Rıza Akdeniz bir açıklama yapmış, açıklamasında ‘AK Parti’nin kuruluşunda biz ortak akıl ve itaat kültüründen demokratik kültüre geçeceğiz diye AK Parti kurulmuştur. Bu ortak akıldan ve demokratik kültürden çıkmıştır. Hukuki ama ahlaki değildir. Sakıncası yoktur ancak ortak aklın ürünü değildir. Demokrasiye uygun bir davranış değildir’ demişti. 

Konuyla ilgili AK Parti’nin Kurucu İl Başkanı Avukat İbrahim Keskin ile görüştük.

Keskin Trabzon İl Yönetim Kurulu listesine dışarıdan, il dışından isimlerin yazılmasının hukuki olduğunu ancak doğru olmadığını bir yanlışlık olmuş olabileceğini belirterek ‘Kurultay delegelerinin yazılması konusunda yazılı bir kural yoktur, eski il başkanları parti için önemli isimler yazılır. Bu sefer böyle yapmamışlar, dikkat etmemişler. 

Ben arkadaşların tecrübesizliklerine bağlıyorum. 

Bu çok anormal bir şey, partiye kayıtlı bir isim ise yazılabilir ama genel merkez müdahale edip il dışından isimleri Trabzon’daki listeye yazdırmamalı. Böyle bir müdahale var ise kesinlikle yanlıştır. 

Büyük kurultay delegesinin bizde çok önemi yok, tek liste, genel merkez bu konuda müdahale ettiyse de yanlış yapmıştır. 

Bugüne kadar böyle bir şey olmamıştır. 

Genel merkez böyle bir seçim için genel merkez böyle bir şey talep etmemiştir. Ali Rıza Bey partiyi kuran isimlerden değildir. Sonradan seçilmiştir ama söyledikleri doğrudur’ ifadelerini kullandı.''

Politik Güğüm - 23 Şubat 2021