61SAAT HABER SERVİSİ

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ne doğru AK Parti belediye başkan aday adayları netleşmeye başladı. Trabzon'da AK Parti temayül yoklamasında bini aşkın üye 102 belediye başkan aday adayı için 2500 teşkilat üyeleri oy verdi

Trabzon'da Temayül Komisyonu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, AK Parti Komisyon Üyeleri Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile oluştu.

BAŞKAN REVİ TEŞEKKÜR ETTİ

Yoklama sonunda açıklamalarda bulunan il başkanı Revi şu ifadelere yer verdi;

''Temayül yoklamasını Türkiye ortalanasının üstünde yüzde 85 gibi bir katılım oranı ile gerçekleştirdik. Türkiye'de parti içi demokratik katılıma örnek gösterilecek olan Temayül yoklamasına ilgi gösteren bütün teşkilat mensuplarımıza, emek harcayarak programın gerçekleşmesine katkı sağlayan İl Yönetim Kurulu Üyelerimize, Gençlik Kolları Başkanımıza ve Yönetimine, İl Kadın Kolları Başkanımıza ve Yönetimine ve temayül yoklamasının demokrasi örneği olmasına vesile olan bütün aday adaylarımıza teşekkür eder, başarılar dilerim''

TIKLA İZLE

TEMAYÜL ÖNCESİ

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI USTA KONUŞTU:
Temayül Yoklamasının açılışında ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, konuştu. Usta, “Yeni bir yerel seçim öncesinde temayül yoklaması için bir aradayız. Şuanda bütün Türkiye’de bütün illerimizde bu heyecanı ve coşkuyu yaşamanın memnuniyeti içerisindeyiz. Tek bir temennimiz var. Ülkemiz için, ilimiz için, ilçemiz için en başarılı olacak belediye başkanımızın, sizlerin bizlere önerdiği isimler doğrultusunda temayül yoklaması yapacağız.
Bu seçimde ilk defa E-Temayül kullanıyoruz.

ARAKLI’DA AYNI İSİM VE SOY İSİMLİ ADAYLARA DİKKAT ÇEKTİ
Her ilçenin kendisine ait belediyelerin isim listesi tek kullanımlık kartları var. Bu kullandığınız kartla oyunuzu kullanacak ve geri teslim edeceksiniz. Oyunuzu kullanırken bir sıkıntı yaşarsanız komisyon üyeleri sizlere yardımcı olacak. Araklı ilçemizde aynı isim ve soy isimle iki aday adayımız var. Bu iki adayımızın ayırt edilmesi için T.C. kimlik numarasına göre Ömer Çebi büyük ve Ömer Çebi küçük şeklinde yazılması gerekiyor.  Araklı ilçemiz için delegelerin bu noktayı bilmesi için burada ilan ediyoruz” dedi.

Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ise, “Yeterli bilgilendirme yapıldı. Eğer delegelerimiz oy kullanma yönünde, tercih yönünde sıkıntı yaşarsa komisyon üyelerimiz yardımcı olacak. Bütün hazırlıklar yapıldı. Projeksiyon cihazıyla nasıl oy kullanacağı anlatılıyor. Dikkat edilecek hususlar konusunda el broşürleri yaptırdık. Görseller hazırladık. Bütün hazırlıkları yaptık” dedi.

O İLLERDE TEMAYÜL YOK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin bazı illerde ki adayların belli olduğu yönündeki açıklamaları hatırlatılan Revi, “O iller belli zaten,  belirlenen adalar var. O aday belli olduğu için orada zaten temayül yok. Onlarda temayül yapılmıyor. Genel Başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki beyin belirttiği illerde zaten temayül yapılmayacak” dedi.

KATILIM NE KADAR BEKLENİYOR?
Trabzon’da Temayül Yoklamasının saat 10:00 ile 16:00 saatleri arasında yapılmasının planlandığını kaydeden Revi, “Bugün 10:00 ile 16:00 arasında planlıyoruz. 2 bine yakın delegemiz var. Katılımın yüzde 80 – 85 civarında bekliyoruz” dedi.

FARKLI İSİMLERDE YAZILABİLECEK
Temayül’de delegelerin aday adayları haricinde farklı isimleri tercih edip edemeyeceği şeklinde ki soruya ise Revi, “Aday adaylarımıza yönelik çalışma. O tip tercihlerde yapılabilecek. Yani isim yazı” diye konuştu.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: BUGÜNE KADAR ADAYLIK MÜRCAATINDA BULUNMADIM
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “Demokraside AK Parti’nin uyguladığı en önemli adımlardan birisidir Temayül Yoklaması. Kamuoyunun tercihleri ve teşkilat mensuplarının edindiği kanaatleri, ortaya koyacakları Temayül Yoklaması ve Genel Merkezin değerlendirmesi onların tümünün harmanlamasıdır.

Bu bakımdan Temayül en önemli adımlardan bir tanesidir. Günün teknolojik imkanlarının en üst yoklamasında bu seferki Temayül Yoklamasında gerçekleştirmekte. Temayül sonuçları anında Genel Merkezde, Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ekranında görülmektedir” dedi.

Gümrükçüoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “2009’da, 2014’de bugünde kendimin adaylık müracaatı olmamıştır. Gereklilik olmadığını kendilerinin bu değerlendirmeyi yapacaklarını belirtmişlerdir. Ben adaylık müracaatını bugüne kadar yakın geçmişte dillendirmedin sorulan bütün sorulara “Onu Allah bilir” diye cevapladım.

Şehrimizin ve ülkemizin hizmetkarıyız. Hangi yerde, ne şekilde hizmet ifa edeceksek bize baş üstüne demek düşer.” diye konuştu.

AŞAĞIDAKİ SIRALAMA BAŞVURU SIRASINA GÖRE YAPILMIŞTIR

AKÇAABAT: 

Aydın Birincioğlu, Mehmet Bıyıklı, Murat Üçüncü, Metin Gedikli, Mustafa Uzun, Arzu Yalçınalp, Ahmet Çelik, Osman Nuri Ekim

ARAKLI: 
Hacı Taşkın, Mehmet Öztürk, Mikdat Çebi, Serdar Çebi, Erdal Kol, İsmail Çebi, Ömer Çebi, Hamit Baycan, Ömer Çebi, Salih Ergün, Galip Genç

ARSİN: 
Muhammet Sait Gürsoy, Ramazan Sarı, Seyit Hisoğlu, Şaban Bülbül, Sedat Özbakır, Farabi Hacıhasanoğlu

BEŞİKDÜZÜ
Zülküf Dilli, Sedat Cumur

BÜYÜKŞEHİR
Mehmet Atalay, Türkay Gümüş, Davut Çakır, Mazhar Yıldırımhan, Mustafa Yaylalı, Ergin Aydın, Ayşe Sula Köseoğlu

ÇARŞIBAŞI
Bekir Çavuş Bıyıklı, Fatma Balcı, Kamuran Çalış, Zekeriya Karaçengel

ÇAYKARA
Mehmet Çevik, Betül Çakır, Namık Kemal Gedikoğlu, İbrahim Çelebi, İbrahim Ethem Aslanoğlu

DERNEKPAZARI
Ersin Akyol, Mustafa Genç, Zeki Avni Usta, Mehmet Kadri Çıkrık, Yusuf Cemal Keskin, Murat Yıldırım, 

DÜZKÖY
Osman Akbulut, Azmi Köroğlu, Yılmaz Ankara, Tanju Cumur

HAYRAT
Ömer Hacıbektaşoğlu

KÖPRÜBAŞI
Ali Aydın, Muhammet Yamakoğlu, Abdurrahim Balcı, Zeki Sancak, Musa Özdin, Muhammet Balcı, Sebahattin İmamoğlu

MAÇKA
Hikmet Yıldız, Oykan Gülen, İsmail Öztürk, Hasan Yavuz, Bilal Dizdaroğlu, Sadık Altıntaş, 

OF
Ömer Lütfü Saral

ORTAHİSAR
Hasan Kamil Velioğlu, Hüseyin Turan, Hasan Kahveci, Faruk Kanca, Murat Zeki Solak, 

SÜRMENE
Hakan Hüseyin Küçükali, Orhan Kahveci, Şafak Seymen, Aydın Bayraktar, Hakan Kibar Kol, Yusuf Eski, Abdul Celil Seymen, Belgin Seymenoğlu

ŞALPAZARI
Fehmi Cengiz, Metin Günay, Murat Topkara, Muzaffer Türkmen, Ömer Karadeniz, Mehmet Muhcu, Fatih Yılmaz, Ahmet Kıran, Kemal Türkmen, Ahmet Yüksel Gülay, İbrahim Kahraman, 

TONYA
Hasan Erdoğan, Veysel Kurt, 

YOMRA
Cevdet Binay, Mustafa Pehlivan, Tülay Adanur, Metin Şahin, Ahmet Ali Kuru, Erdem İskender, Volkan Yıldırım, Aydoğan İskender