Trabzon’un Ortahisar İlçesine bağlı Yalıncak Mahallesinde meydana gelen kazada Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Yusuf Turgut’un yeğeni Aleyna Şanlı isimli genç kız hayatını kaybetti. Dün sabah saatlerinde meydana gelen kazada Petrol Ofisi Dolum Tesislerinin olduğu mevkiide yoldan karşıya geçmek isteyen genç kıza otomobil çarptı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamayan Aleyna, hayatını kaybetti. Yalıncak Mahallesinde olay yerinde ve plaj mevkiinde çok sık kaza olduğu vatandaşlar tarafından dile getirildi. 

Yalıncak Mahallesi Muhtarı Ömer Yurduseven, bölgenin çok tehlikeli olması sebebiyle 2 yıldır üst geçit yapılması için uğraştığını belirterek, “Karayolları ve Belediye arasında mekik dokuyorum. Önceki Karayolları Bölge Müdürü Selahaddin Bayramçavuş söz vermesine rağmen burayı yapması Daha sonra bana üst geçidin parasını dal - çıka aktardığını söyledi. Burası sürekli kaza olan bir yer. Ciddiyetle buranın yapılmasını istememize rağmen yetkililer bu işin ehemmiyetini anlamadı. İlla ölümlü bir kaza mı bekleniyordu?” diye sordu. 

Aleyna Şanlı’nın cenazesi bugün Arsin Işıklı Mahallesinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verileceği belirtildi. 

'Her gün bu tehlikeyi yaşıyoruz'
Her gün yolun karşısına geçtiğini anlatan öğrenci Ahmet Sefa Güz de "Biz her gün günde 4-5 defa bu tehlikeyi burada yaşamak zorunda kalıyoruz. Buradaki trafik kazası ilk değil bunun son olmayacağını da düşünüyoruz. Can güvenliğimiz yok. Bir an önce buraya üst geçit yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.