61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da hayatını kaybeden, ilin tanınmış simalarından DYP'li eski İl Genel Meclis Üyesi Ali Nazmi Başkan, bugün son yolculuğuna uğurlandı. 
Başkan’ın Vakfıkebir Hacıköy Sahil Camiinde, öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazına ailesinin yanı sıra, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ile çok sayıda yakını katıldı. 
Aslen Tonyalı olan Başkan Ailesinin acı gününde cami bahçesi de çelenklerle doldu. Büyük bir kalabalığın son yolculuğuna uğurladığı Ali Nazmi Başkan için arkadaşları da cami bahçesinde konuşma yaptı.  
İbrahim Vecdi Aksalak, “En az aile efradı kadar üzgün olarak mikrofonun başındayım. Trabzon büyük evladını kaybetmiştir. Ağzından çıkan her söz yerini bulan ve yeri bana göre asla doldurulamayacak muhteşem bir evlattı. En kötü zamanda en sıkışık zamanda moralini bozmamış, ömrünü dop dolu yaşamıştır.
Cenaze dolayısıyla bir nutuk vermek asla niyetim yok. Benim ağzımdan çıkacak söz hangisidir.
Biz bu haliyle arkamızdan bu laflar söylensin isterim. Hepinizin acısını paylaşıyorum benim acım en az sizinkiler kadardır.” Dedi. Merhmum başkan Vakfırkebir'deki cenaze töreninin ardından Tarabzon'un Boztepe Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.