61SAAT HABER SERVİSİ - Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TÜRKAV İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kuru, “Ülkemizin gündeminden çıkamayan ant nedir? Kısaca bakalım: 

Türk Milleti için, milli tarihimiz içerisinde örneklerle dolu olan halidir. 

Sultan Alparslan’ın beyazlar içinde Malazgirt ovasından haykırdığı “Vatan ve Zafer” muşrusudur. 

Osman Gazinin rüyalarına giren “Ulu çınarın” dünyanın izlediği yeni nizamın müjdecisi oluşudur. 

Bilge Kağan’ın Orhun abidelerine yani “Bengü taşlarına dokuttuğu” çağlar aşan kutlu çağırısıdır. 

Fatih’in İstanbul’u fethiyle çağlara nakşettiği, millete ve medeniyete sunduğu aşkıdır. 

Yavuz’un adalet dağıtan coğrafyaları aydınlatan o sadeliği, hiddeti ve cesaretidir. 

Kanuni’nin böyle bir millet varlığı içerisinden dünyanın ve çağın idrakine söylettiği “Muhteşemliğidir”

Millet varlığının canına, vatanına, istiklal ve istikbaline kastettiği karanlık senaryoları parçalayan Gazi Mustafa Kemal’in cesareti, feraseti, dehası ve asra damga vuran iradesidir” dedi. 

Kuru, “Kamuoyunu günlerce meşgul edilmektedir. Eleştiriler, objektif olmuyor ise, maksatlı ve art niyetli olmadığını söylemek çokta doğru değildir. 

Hukukun üstünlüğünü siz göremiyorsanız, dünyanın önünde yapılan bu açıklamalarla kime mesaj vermektesiniz. 

Anayasa Devlet varlığında erklerin kararları önemli olduğu halde yapılan açıklamaları v alınan kararları dünya, ülkemiz ve Kamu Çalışanları nezdinde hangi gerekçeyle eleştirmektesiniz. 

Sadece yargı kararlarından, andımıza neden eleştiriniz olmuştur?

Çözüm süreci ile ülkemizde başlayan kuşatma ve aynı ağızla konuşarak kamuoyunun önüne gelme zorunluluğu neden duymaktasınız?

Halbuki biz biliyoruz ki 2013 yılından andımızın kaldırılması için T.C. Milli Eğitim Bakanlığına yürüyen öğretmen sendikası tarihte yerini almışken, Danıştay’ın kararına karşı siyaseti sorumlu tutması da anlamlıdır. 

Aynı sendika öğretmenlere söz verilmiş olmasına rağmen 3 bin 600 ek göstergenin uygulanması için T.C. Milli Eğitim Bakanlığına yürüme gereği duymamıştır. Bu düşünceleri kamuoyu vicdanın değerlendirmesine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.