Ordu, Giresun, Trabzon ve Gümüşhane'nin orta ve yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı. Gümüşhane'de sabah saatlerinden bu yana etkilisi artıran kar yağışı sonrası Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan Zigana Geçidi'nin de bulunduğu Zigana Dağı'nda kar kalınlığı yaklaşık 25 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle zincirsiz yola çıkan sürücüler zor anlar yaşadı.

Giresun merkez ve Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile birçok köyde kar yağışı görüldü. Yağış dolayısıyla Kümbet, Kulakkaya ve Paşakonağı yaylaları beyaza büründü.

Kentin Sivas ile ulaşımının sağlandığı karayolu üzerindeki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde de kar yağışı etkili oluyor. Yetkililer kış lastiği kullanılması ve araçlarda zincir bulundurulması konusunda sürücüleri uyardı.

Karayolları ekipleri de Eğribel Geçidi'nin ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

- Ordu

Kar yağışı Ordu'nun Kabadüz, Korgan, Akkuş, Gölköy ve Gürgentepe ilçelerinde etkili olurken bazı ilçelerde kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu.

Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar yağışının görüldüğü bölgelerde kapanan yolları açmaya çalışıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada, kar yağışıyla ilgili ekiplerin hazır bulunduğunu ve 24 saat mesaide olduklarını aktararak kar yağışının etkili olduğu bölgelerde sürücülerin yanlarında takoz, çeki halatı ve zincir bulundurmalarını da istedi.

- Trabzon

Trabzon'da da orta ve yüksek kesimlerde dün başlayan kar yağışı devam ediyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye, Kar Mücadelesi Eylem Planı çerçevesinde ilçe belediyeleriyle kar mücadelesi çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda kar nedeniyle yolu ulaşıma kapanan tüm mahallelere müdahale edildi. Şu an itibarıyla il genelinde yolu ulaşıma kapalı olan sadece 15 mahalle bulurken, birkaç saat içinde söz konusu mahallelere de ulaşım sağlanması planlanıyor.

- Gümüşhane

Kentte önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Sabah saatlerinden bu yana etkilisi artıran kar yağışı sonrası Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan Zigana Geçidi'nin de bulunduğu Zigana Dağı'nda kar kalınlığı yaklaşık 25 santimetreye ulaştı.

Ana güzergahlar üzerinde Karayolları ekiplerince temizleme ve tuzlama çalışmaları aralıksız sürerken bazı sürücüler zincir takarak yollarına devam edebildi.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre kentte kapalı köy yolu bulunmuyor.