61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da engelli vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesine verdikleri şikayet dilekçelerinde şehirde yaşadıkları sorunları dile getiriyor.  Ancak şikayet dilekçelerinin bazılarının üzerinden 8 ay hatta 1 yıl geçmesine rağmen dikkate alınmadığını ifade eden engelli vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı.
Trabzon’un ‘Engelsiz bir şehir’ olması için yaşadıkları sorunları dilekçelerinde aktaran vatandaşların şikayetlerinden bazıları şu şekilde:

“Haluk Ongan tiyatrosunun önünde Erdoğdu4ya giden kavşağın orada ki hafriyatın kaldırılması ve düzenlenmesi” (27.10.2017)
“Meydan Parkı içerisinde bulunan tuvaletler, arabalı engelli vatandaşlara ücretsiz, arabasız engelli vatandaşa ücretli... Tuvaletin tüm engelli olan vatandaşlarımıza ayrım yapılmaksızın ücretsiz olması” (25.07.2017)
“Trabzon Medical Park Hastanesi otoparkı ile Fatih Devlet Hastanesi arasında aşağıya doğru inen yolda kaldırımlara arabalar pak etmektedir. Engelli olarak sürekli bu sıkıntıyı dile getirmeme rağmen her hangi bir düzenleme yapılmadı. Kaldırımlara demir dubalar yapılarak araçların park etmesinin önüne geçilmesini ve biz engelliler için kaldırımların açılmasını talep ediyorum”  (21.04.2017)
“Numune Hastanesinin Trabzon Lisesine çıkan cephesindeki yolun kaldırımı 10 metre kadar bozuktur. Kaldırımın onarılması hususunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim” (18.09.2017)