61SAAT HABER SERVİSİ - TAYFUN ÇÖPCÜ

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Arpacılı Mahallesi’nde meydana gelen kazada adeta can pazarı yaşandı. Hıdırnebi Yaylası’ndan döndükleri öğrenilen 1’i çocuk 7 Arap turisti taşıyan 34 BB 1709 plakalı minibüs virajı alamayarak uçuruma uçtu.Hiçbir uyarı levhasının bulunmadığı bozuk yoldaki virajda bulunan beton duvara çarpan minibüs takla atarak dereye uçtu. Ağaçlara çarparak dereye düşmekten kılpayı kurtulan minibüs içerisinde bulunan turistlere ilk müdaheleyi yöre halkı yaptı.Bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Ancak havanın kararmasıyla birlike yamaçta asılı kalan minibüsten yolcuları vatandaşlar tek tek kurtardı. AFAD ekiplerinin gelmesiyle birlikte halatlarla yamaç üzerine çekilen yaralılar ambulanslara bindirilerek hastanelere kaldırıldı.4’ü hafif yaralı 8 yaralı hastanelerede tedavi altına alındı.

KAZA NASIL OLDU?

Kaza yapan minibüsün önünden seyir halde olan sürücüler kaza anını anlattı.Görgü tanıkları, ''Arkadan korna sesleri gelmeye başladı. Bir anda yanımızdan hızlıca geçti. Biz zor kaçtık. Önce solda bulunan tarlaya girdi ardından virajda bulunan duvara çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç takla atarak uçuruma uçtu. Çok korkun. Bir görüntüydü’’ ifadelerini kullandı.

KURTARMA ÇALIŞMASI 2 SAAT SÜRDÜ

19.20 sularında meydana gelen trafik kazasında yaralılar 2 saatte kurtarabildi. Havanın kararmasıyla birlikte kurtarma çalışmalarına zorluklar yaşanırken bölgeyi tanıyan vatandaşların yardımları ile kurtarma çalışmaları sona erdi.

‘AFAD’DAN VATANDAŞLARA ‘BİZE YARDIM EDİN’

Kurtarma çalışmalarına mahalle sakinlerinin yardım etmesi dikkat çekti. AFAD ekiplerinin bölgeye gelmesine rağmen vatandaşlara ‘Bize yardım edin’ çağrısı üzerine çok sayıda vatandaş kaza olan bölgeye gitti.

YARDIM EDEN VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR

Yaralılar vatandaşların yaralılara uzattığı halatlarla kurtarıldı. Kurtarma çalışması sonrasın AFAD ekipleri yardım eden vatandaşlara teşekkür etti.

YAZ AYLARINDA YOĞUN KULLANILAN YOL

Kazanın meydana geldiği yol özellikle yaz aylarında yabancı ve yerli turistin yoğun olarak kullandığı Hıdırnebi Yaylası’nın ana yolu olması kafalarda soru işaretleri bıraktı.

UYARI LEVHALARI YOK, ÖLÜME DAVETİYE

Kazanın olduğu bölgede keskin bir viraja rağmen hız ve viraj uyarı levhalarının olmaması dikkat çekti.Mahalle sakinleri kör bir nokta olan ve yolu bilmeyenler için büyük bir tehlike arz eden bölgede yetkililerin güvenlik önlemleri alması gerektiği vurgulandı.

BİR ÇOK KAZA MEYDANA GELDİ

Öte yandan kaza bölgesinde daha önce bir çok kazanın meydana geldiği ağaçların etkisiyle uçuruma uçan araç içerisinde bulunanlar ucuz kurtulduğu ifade edildi.

Ayrıntılar geliyor...