61SAAT HABER SERVİSİ - Asgari ücrete yapılan bu zam Trabzon’da belki de en çok 4 bin 700’e yakın işçinin çalıştığı Arsin Organize Sanayi Bölgesinde konuşuldu... Faal 97 işletmenin bulunduğu Arsin OSB’de  yapılan bu zamla birlikte işletmeler işçilerin toplamına zam oranını yansıtırsa önümüzdeki aydan itibaren 1 milyon 959 bin 900 TL ekstra ödeme yapacak. 
Yapılan zammın makul olduğuna dikkat çeken Arsin OSB Başkanı Erkut Çelebi, “Bu enflasyon oranında 2020 TL olması çalışanlar için bence uygun bir fiyat. Tabi bizim iş verenler olarak mali yükü var ama sonuçta işçiyi de düşünmek gerekiyor. Biz de ona göre kendi pozisyonumuzu alacağız. Ona göre planlama yapıp iş hayatımızı sürdüreceğiz. 2020 TL uygun bir rakam, daha da yüksek olabilirdi” dedi. 
Ortalam işçi çalıştıran 200 – 300 kişi için 400 lira artış yaklaşık olarak 120 bin TL civarında rakam yapıyor. Aylık külfet.. Yılda da 1 milyon 440 bin TL’lik rakam. Tabi çalışanları da düşünmek lazım. Onlarda evlerine ekmek götürmek zorundalar. Bu pahalılıkta bence uygun iyi olmuş” diye konuştu. 
Çelebi, yaşanan bu artışın ardından devletin özellikle SSK ve emekli kesintilerinde biraz daha kendi tarafına yönelmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Çünkü ek ödemelerimiz çok yüksek. 2020 Tl.. Bunun ödemesi 3  bin TL’yi aşacaktır. Bu yükün çoğunu devletin karşılaması lazım. İşsizlik fonunda 125 milyar civarında para biriktiğini düşünürsek, devlet işverenlerden kesintileri düşürmesi lazım. Yükü biraz patronun sırtından alması gerekiyor” diye konuştu...