61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da bir süredir bulanık aktığı gerekçesiyle şikayetçi olunan Karakaya Grup Suyunda çalışmalar tamamlandı. 8 Milyon TL’ye mal olan arıtma tesisi bugün itibariyle devreye girdi.

Trabzon’da bir süredir tartışma konusu olan ve özellikle yoğun yağmurlar sonrasında bulanık aktığı gerekçesiyle şikayet konusu olan Karaya Grup Suyu ile ilgili bugün yeni gelişme yaşandı. Trabzon’un Ortahisar İlçesinde ki köylere su sağlayan Karakaya Grup Suyu için yapılacak Baraj ile ilgili çalışmalar yürütülürken Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan TİSKİ Genel Kurulunda konuşan Gümrükçüoğlu, Karaya Grup Suyunda yoğun yağmurlardan sonra oluşan bulanıklığında yapılan arıtma tesisi ile giderildiğini kaydetti.

Gümrükçüoğlu, “Suyun belli bulanıklığının olması orada ki yani Geçit Bölgesinde ki arıtma tesisimizin bu debiye kapasite olarak cevap verememesi münasebetiyle olan şikayetti. Biz rutin olarak Karakaya Grup Suyunu bakteriyolojik yönden her zaman kontrol altında tutuyorduk. TİSKİ laboratuvarlarının 2 kurum tarafından da tahlilleri yapılıyordu.  Hiçbir risk teşkil etmemiş olmakla birlikte bulanıklığın tat yönünden biraz şikayet oluşturduğu hepimiz malumdur.

Bunun için kuvvetli hazırlığa gittik.

Yatırım maliyeti 8 milyon TL ile Karakaya İçme Suyunun yeni Arıtma Tesisi 2 ünite halinde devreye girdi. Bu ünitelerde 120 litre saniyeyi tamamen arıtmaya tabi tutacak şekilde şebekeye su vermeye başlamış bulunmaktadır. Bu bizim hakikaten çok önem verdiğimiz teknik hazırlıktı.

Saniyede 120 litreyi tam olarak arıtmaya tabi tutarken bu iki ünitenin kapasitesi saniyede 133 litredir. Bu projenin bu yatırımın 3. ünitesi vardır. Ama şuanda gelen debi 133 litre saniyeyi aşmadığı için devreye sokulmadı. Diğer 3. ünite her an için devreye sokulacak hazırlığı tamamlamış bulunmaktadır.

Bundan sonra bulanıklığın olmayacağını teknik olarak ümit ediyor, biliyor ve bekliyoruz.

Bu suyu kullanan bütün mahallelerde kaçak su kullanacak olan olursa, sulama amaçlı delinerek verilmesi cihetine gidilecek olursa bunun cezai müeyyideleri halkın yapılan 8 milyonluk yatırımını korunmak için mutlaka uygulanacak. Bizim harcadığımız para devletin milletin halkın parasıdır” dedi.