Aile içi şiddetten dolandırıcılığa, kaçakçılıktan fuhşa, hırsızlıktan kasten insan yaralamaya kadar her şey var.  

Yaşanan 36 olayda 43 kişi mağdur olurken, 24 kişinin ifadesi alındı. 9 firaride aranıyor.

Operasyon Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre; il merkezi ve ilçelerde son 2 gün içerisinde 19’u il merkezi 17’si ilçeler olmak üzere 36 olay meydana geldi. Bu olaylarda 24 kişinin ifadesi alınırken 9 kişide firar etti. Toplamda 43 kişi mağdur edildi. 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince yapılan operasyonlarda ise 1940 paket gümrük kaçağı sigara, 81 şişe içki, sigara şeklinde sarılı esrar maddesi, 1 adet ruhsatsız silah, 1 adet bulundurma ruhsatlı tabanca, 1 adet şarjör, 28 adet 9 mm. fişek, 1 adet sahte banknot ele geçirildi. 2 günde bu kadar olayın yaşanması gelecek için endişelendiriyor. 

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü asayişi sağlama ve huzurlu bir şehir için gece gündüz demeden çalışsa da bu olayların bitmesi veya azalmasındaki en büyük etkenin eğitimli insanlar ve eğitimli bir şehirden geçiyor. Bu konuda herkes taşın altına elini koymalı. Bütün sivil toplum kuruluşları, belediyeler,  okullar, öğretmenler ahlaklı bir toplum yetiştirmek, yetiştirilmesine katkı sağlamak için daha çok çalışmalılar. 

Atakan Tok - Taka