Beşir açıklamasında İş Adamları Derneği olarak Eğitim’i yakından takip ettiklerini belirtirken, şimdiye kadar maalesef Türkiye insanına faydalı ve kalıcı bir eğitim sisteminin oluşturulamadığını beyan etti.

Şube Başkanı İbrahim Beşir söyle devam etti.

Çocuklarımız her yıl yeni bir eğitim sistemi ile karşılaşmakta ve değişiklikler karşısında adapte olmakta zorlanmaktadırlar.

Artık Milli Eğitim’i idare edenler şunu anlaması lazım.  Bizler İş adamları olarak, teknik ve idari elemanın yanın da “ara” elemanlara ihtiyacımız var. Bu konuda çok eksik bir durumdayız.

Öğrencilerimiz hayata hazırlamasında,  daha etkin programlar uygulamaya konulmalı. 

Bir öğrenci üniversiteden mezun olduktan sonra hayata atılmada boşluk yaşamamalı.

Branş eğitimlerinde öğrenci sayısına dikkat edilmeli, biriken mezunların sayısı, her yıl kademeli olarak azaltılmalıdır.

ÖZEL VE VAKIF ÜNİVERSİTELERİ SIKCA DENETLENMELİDİR.

Özel eğitim kurumları Özellikle üniversiteler, eğitim kalitesi yönünden sıkça denetlenmeli. Vermiş oldukları eğitimin topluma katkısı araştırılmalıdır.

Vakıf üniversitelerinin vergi mevzuatı karşısındaki durumu yeniden gözden geçirilmelidir.

Vakıf üniversiteleri de aynı şekilde denetlenmelidir. 

Devlet tarafından tespit edilmiş gelir düzeyi düşük olan öğrenciler vakıf üniversitelerinde okutulmalı bu öğrencilerden ücret alınmamalıdır. 

İl Milli Eğitim Müdürlükleri her yıl “eğitim seferberliği” başlatmalı, ileri gelen iş adamlarına derslik yapmaları için teşvikte bulunulmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim yılımızın tüm çocuklarımıza ve velilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.