61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları bugün başladı. Yeni dönemin ilk meclis toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Toplantıyı AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve CHP İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’da izledi. 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in, Başkanlık ettiği mecliste yoklamanın ardından geleneksel hale gelen geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerine bilgi verildi. 
 Meclis gündemine geçmeden önce, Meclis üyeleri gündem dışı söz alarak soru sordu. 
CHP’li üye Cüneyt Zorlu, “30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları esnafında İncirlik Camiine Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini asmışlardır. 
Kendilerine bu cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Basında ve sosyal medyada yer aldığı şekilde müftülük tarafından yetkili kişi “bayrak yerinde kalsın o resmi oradan indirin” demesini esefle kınıyorum. 
Bu haksızlığı protesto ediyor duygu ve düşüncelerinizi merak ediyorum” diye sordu. 
Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç ise özetle şu şekilde konuştu: 
“İncirlik Camii konusu polemik konusu olmaması gereken konu. Ben bu işin dini konusunda da eğitim alan bir arkadaşınız olarak görüşlerimi şöyle açıklayabilirim. 
Mabetlerde resim figür olması caizliği noktasında sakıncalı. 
Bu somut olaya baktığımızda burada caminin ibadete engel olacak alanına Atatürk posteri asılmamış. Kıble güzergahına asılmamış. Batı kısmına asılmış. 
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle asılmış. 
İyi de yapılmış. 
Hiçbir kimsenin bu posteri indirme hakkı yok. 
Türk Bayrağı ile posterinin asılması gurur verici. Devlet adına kamu adına o resmi indirin şeklinde beyanat verilmişse, aynı şekilde bende kınıyorum. Bunun başka şekilde izahı olmaz” 
Başkan Genç’in bu sözleri mecliste alkışlarla karşılık buldu.