Trabzon Valiliği'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Kurum önemli açıklamalarda bulundu.

Kanalizasyon ve Atık Su Tesisi ile ilgili çalışmaların yapıldığını ve 5 yılda etap etap projenin hayata geçeceğini kaydeden Bakan Kurum, Avni Aker, Vakfıkebir ve Akçaabat’ta yapılacak Millet Bahçeleri ile ilgili olarak ise, “Avni Aker Stadının olduğu alan ve Akçaabat’ta ki alan. Bu alanlara ilişkin çalışmalar tamamlandı. Mart ayı içinde ihalelerini yapıyor olacağız. Avni Aker Stadyumu 57 bin metre karelik alan. Trabzonspor’un tarihini yaşatacak tribünü koruyor olacağız. Gezinti alanları, millet kıraathanesi, şehrimizin nefes alacağı çok önemli projeyi Avni Aker alanında kazandırmış olacağız. 
Vakfıkebir ilçemizde 22 bin metre karelik alanda proje çalışmaları sürüyor.  Trabzon’a 3 tane Millet Bahçesi kazandırmış olacağız” dedi. 

AVNİ AKER’DE MÜZE YAPILACAK MI?
Avni Aker’de yapılacak Millet Bahçesinde müze gibi bir projenin düşünülüp düşünülmediği sorusuna ise Bakan Kurum, “Proje toplantısı yapacağız. Aslolan burada şu: Trabzonlu vatandaşların nefes alacağı, yeşil alanlarda yürüyecekleri, bisiklet yollarında bisiklete bineceklerini düşünüyoruz. Proje içinde uygun alan olursa, içinde müze olur mu? Diye.. Bugün Ticaret Odamızda müze var. O müzeyi de taşıyabilir miyiz tartışıyoruz. Trabzon’un müzeye ihtiyacı var. Onu gerçekleştirmek istiyoruz. Bu millet bahçesinde olabilir, tarihi tescilli binada olabilir…” ifadelerini kullandı.

Murat Kurum Trabzon'da açıkladı: