Trabzon’un tek Vakıf Üniversitesi olan, Avrasya Üniversitesi’nin dün Yomra Yerleşkesinde çıkan yangın ile ilgili Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, bugün yazılı bir açıklama yaptı. 
Yangının herkesi derinden üzdüğüne dikkat çeken Yıldız, “Dış cephede başlayan ve iç mekanlara sıçramadan sadece dış cephe kaplama malzemesinin yandığı hadisede öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve diğer görevlilerimiz beş dakika içerisinde binamızdan tahliye edilmiştir. Bu üzücü olayın sonunda bizi en çok sevindiren hiçbir öğrencimize, hocamıza ve diğer görevlilerimize zarar gelmemesidir” ifadelerini kullandı. 
İÇ MEKANDA HASAR YOK, DIŞ KAPLAMA YANDI
Ülkenin dört bir yanından çocuklarını Avrasya Üniversitesi’ne gönderen velilere seslenen Yıldız, endişe edilecek bir durum olmadığını kaydetti. Yıldız, “aklınız çocuklarınızda kalmasın” diyerek şu şekilde devam etti:
“Burada bulunun her öğrencimiz bizim evladımızdır, onlara gözümüz gibi bakarız. Eğitimlerinin aksamasına da izin vermeyiz. En kısa zamanda Yomra Yerleşkemizi eğitime hazırlayacağız. Binamızın iç mekanlarında hiçbir hasar yoktur, sadece dış cephe kaplama malzemesi yanmıştır.
18 Mart Pazartesi günü Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi bölümlerindeki öğrencilerimiz eğitimlerine Yomra Yerleşkemizde devam edeceklerdir” 
ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIZ
Yıldız, açıklamasını, “Öte yandan bu günümüzde yanımızda olan, bizleri arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunan, hemen yerleşkemize koşan Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu başta olmak üzere tüm dostlarımıza şükranlarımızı sunarız.
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak öğrencilerimiz, velilerimiz, akademisyenlerimiz ve tüm çalışanlarımızla hepimize geçmiş olsun. Allah daha büyük kazalardan korusun” şeklinde bitirdi.