61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon'un ilk ve tek vakıf üniversitesi olan Avrasya Üniversitesi yönetimi ve mütevelli heyeti yeni yıl öncesi basınla bir araya geldi. Toplantıda atama ile göreve gelen ve görev süreleri dolan mütevelli heyeti üyelerine plaket, basın mensuplarına da teşekkür belgesi verildi.

Zorlu Grand Otel’de düzenlenen toplantıda Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Kenan İnan  üniversite mütevelli heyeti üyeleri ile basın mensupları katldı.

’15 ÖĞRETİM ÜYEMİZ 218 ÖĞRENCİMİZ VARDI'

Toplantıda açıklamalarda bulunan Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Avrasya Üniversitesi’nin Trabzon’da 8 yılda gösterdiği yükselişi açıklayarak, ''Avrasya Üniversitesi’nin kuruluşundan bu güne kadar neler yaptığımızı anlatmak istiyorum. Trabzon basının 1990’lı yıllardan beri bizlere destek verdiğini söylüyorum.
Bana destek veren arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Zor bir süreç geçirdiğimizi biliyorsunuz. 2018’in Avrasya adına dolu dolu geçtiğini düşünüyorum. 2011-12’de eğitime başladık. Trabzon’da 1 metre yerimiz yoktu. Kiracı olarak eğitime başladık. 15 öğretim üyemiz ve 218 öğrencimiz vardı. Bugün kiracı olarak başladığımız arsa üzerindeki binanın sahibi olduk. Daha sonra Pelitli, Çimenli Yalıncak ve Yomra’da mülk sahibi olduk’’ ifadelerini kullandı

‘BELEDİYELER YÜZÜNDEN YAPAMADIK'

Ömer Yıldız, Çimenli Yerleşkesi’nin projesi hazır olan kültür merkezinin belediyelerle yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle yapmadıklarını, sorunların aşıldığın da güzel bir kültür merkezi kazandırılacağını açıklayarak,“Zorlukları aşarsak hedefimiz oradaki kültür merkezini bitirmekti ama yapmadık . Problemler nedeniyle gecikti. Kaşüstü'nde yaklaşık 23.000 m2 bir arazi aldık. Mezbahane olarak kullanıyordu, şimdi oradaki binayı restore edeceğiz. Gastronomi bölümü vardı orada onlara özel bir bölüm oluşturduk’’ şeklinde konuştu.

‘5 FAKÜLTE DAHA KURACAĞIZ, ÖNÜMÜZ AÇILMALI'

5 fakültenin daha Trabzon’da kurulması için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Yıldız, ’’Yıl başından sonra temelini atmayı düşündüğümüz çok amaçlı bir kapalı spor salonu düşünüyorum. Amacımıza ulaştık mı hayır! İmkansız değil ama elimizden geldiği kadar amacımıza ulaşmaya çalışıyoruz. 5 fakültenin kurulması için mücadele ediyorum. Cumhurbaşkanımıza talepte bulunduk. İlerlerleme sağlayamadık. Başka illere kuruluyor. Tıp, diş, eğitim gibi fakülteler. Avrasya’ya 5 fakülte kurulduğu takdirde bir Avrasya daha kurulmuş olur. Bu manada önümüz açılırsa 2023'teki 25.000 öğrenci hedefine ulaşırız, diğer türlü zor görünüyor’’ dedi.

‘BİZE GELİNCE İŞLER DURUYOR'

Projeleri hayata geçirmekte zorlandıklarını söyleyen Yıldız, ’’1 yıldır kültür merkezi mücadelesini veriyoruz. Dışardan insanların gelip resim çektireceği bir proje ama imar sorunları yaşıyoruz. Belediyelerce oyalanıp duruyoruz. Açarsalar yapacağım. Ben belediye başkanı olsam önünü açardım. Avrasya’ya sıra geldimi herkes çok titiz davranıyor. Başkalarına aynı şekil davranılmıyor, 1 yıldır imar tadilatı bekliyoruz ’’ifadelerini kullandı.

'TIP FAKÜLTESİ VE KÜLTÜR MERKEZİ’NİN BİTİRMİŞ OLMALIYDIK'

Projelerin hayata geçirilmesinde neden engellerle karşılaştıkları sorusu üzerine Yıldız, ''Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır. Hızlı iş yapmak isteyen bir kişiyim. Kaşüstü’nü aldık sabah olur olmaz işe başladık. Fırsat varken hemen değerlendirelim 1 senedir imar bekliyorum. Bugün Tıp Fakültesi'ni bitirmiş kültür merkezini yapmış olacaktık. Ben olsaydım dosyaları alır Cumhurbaşkanına çıkardım. “Yapalım” derdim. Basını veya kimseyi suçlamıyorum genel konuşuyorum ben olsaydım farklı davranır 25,000’e hızlı bir şekilde yaklaşırdık. Ömer Yıldız’ın işi demek doğru değildir. Yarın gittiğim zaman üniversite orada kalacak. Bu yerleşkeler başka üniversiteler de yok. Laboratuvarlarımız, konferans salonlarımız güzel düzenlenmiş. İyi bir eğitim veriyoruz. Özel üniversite para verip geçerim anlayışı vardı. O algıyı yıktık. Çalışmalarımız devam ediyor. Mayıs ayında YÖK’ten gelip kontrol edecekler. Daha önce geldiklerinde takdir ettiler, yok böyle bir şey dediler. Bunun reklamını yapmadık. Bizim şartlarımıza uymayabilir, maddi anlamda kimseden talebimiz yok, kimseden beklentimiz yok. 8.000 öğrencinin yüzde 60’ı bursludur. 4000’den fazla öğrenciye burs veriyoruz, bunu Avrasya yapıyor. Sitem değil de olması gerekenleri yapıyorum. Yerleşkelerimizin olduğu yerde 3 belediye var Yomra, Ortahisar ve Büyükşehir Belediyesi’’şeklinde sitem etti.

‘YÖK MÜ ENGEL?'

YÖK’ün fakültelerin açılmasında engel olup olmadığıyla ilgili ise Yıldız, ’’Fakülte kurma YÖK’ün yetkisinde değil. Cumhurbaşkanı talimatı ile olur. YÖK’ün elinde değil. Mevcut YÖK başkanı bize çok destek veren bir isim. YÖK ile bir problemimiz yok. Problem çözmek işimiz. 5 fakülteyi 6 yıldır konuşuyoruz. Sorunların benden kaynaklanmadığını belirtmek istiyorum’’ dedi.

Açıklamaların ardından Ömer Yıldız, katılımcılara plaket ve ödüllerini verdi.