Trabzon’da geçtiğimiz günlerde ilginç bir olay yaşandı. Ayılardan bıkan Sürmene İlçe Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Sedef, çay bahçesinde ki arı kovanlarına saldıran ayılardan bir türlü yakasını kurtaramadı.
Son olarak ayılara çözüm için bahçede bulunan bir alana beton döken Sedef, ardından bu betonun üzerin çelik kafes ördü.
Ancak balın kokusunu alan ayılar, önce kafesin altından toprak zemini eşeledi. Daha sonra toprağın üstünde ki beton zemini de kıran ayı, peteklerle kayıplara karıştı.
Daha önce ayılardan çok çeken ve bu nedenle 30 kovanı parçalanan toplamda 60 bin lira zarara uğrayan Sedef,  7 yıldır arıcılık yaptığını kaydederken ayının son 2 yıldır kendi kovanlarına musallat olduğunu belirtti.
Sedef, “Geçen yıl yaklaşık 60 bin lira zararım oldu. Balların hepsini yedi. Bu yıl yine geldi. Her gün bir - iki kovan bal ile ekmek ve meyve veriyorum ama yetmiyor. 'Ben onlarla yetinemem. Doğal yaşamın gereği kırıp yiyeceğim. Orijinal olacak' diyor. 
Ayı sadece bize değil, çevredeki başka arıcılara da zarar verdi. Ayı ile karşı karşıya gelmeme rağmen ona ateş etmedim, kıyamadım. Vurmak içimden gelmiyor. Sonuçta o da karnını doyurmak için uğraşıyor. Kurduğumuz kameralara sık sık yakalanıyor. En son kafesin zayıf noktasını tespit etti, altını kazarak kovanlara zarar verdi. Bu yıl o kadar zararımız yok. Sadece 5 bin liralık bal, meyve gibi şeyleri ben ikram ettim. 10 bin liralık bir zarar söz konusu. Kırılan kafesin alt kısmına yeniden beton dökeceğiz. Burada da mecburen bekleyeceğiz" diye konuştu.
Kovanların yanındaki konteynırda bulunduğu sırada ayıyla karşı karşıya kaldığını anlatan İbrahim Sedef,  "Sonuçta ayı da bir hayvan. Gece büyük bir gürültüyle uyandım, konteynır yıkılacak diye korktum. Pencereden baktım, ayıyla karşı karşıya geldik. Hayvanı acıyorum, vurmak istemedim. Korkutmak için pencereden tabancayla havaya 4-5 el ateş ettim. Kapıyı açtım, karşıma çıktı. Yine havaya ateş ettim, bu kez kaçarak uzaklaştı" dedi.