İstanbul’da Turizm Şube Müdürlüğünde görevi başındayken düzenlenen bombalı  saldırı sonucu şehit olan Şehit Polis Memuru Kenan Kumaş’ın kızı Elif Yaren Kumaş ve eşi Gülcan Kumaş, Erzincan’da teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan Özel Harekat Polis Memuru Murat Kıran ve Van’da teröristlerin bombalı saldırısı sonucu yaralanan Jandarma Onbaşı  İsmail Şahin için devlet övünç madalya töreni düzenlendi.
 
 Valilik A Toplantı Salonunda düzenlenen törene  Vali Vekili Mustafa Gürdal’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Vali Yardımcısı Murat Dikbaş, Trabzon Deniz Komutanı SG Albay Sinan Mamak, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, kaymakamlar, ilgili kurum müdürleri ile şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende şehit polis memuru Kenan Kumaş ve gazilerin öz geçmişleri okundu.
 
Şehit ailesine ve gazilere devlet övünç madalyalarını takdim eden Trabzon Vali Vekili Mustafa Gürdal, “Şehitlik ve gazilik ünvanları hem inancımızda hem de milli kültürümüzde çok değerli ve herkese nasip olmayan yüce makamlardır. Şehit ve gazilerimiz bu vatanın, bu memleketin geleceğine yönelik tapuları, garantileridir. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle, hürmetle yad ediyor, kahraman gazilerimizi tebrik ediyorum.
 
Şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerine ve kahraman gazilerimize devlet olarak sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu madalya beratlerini Sayın Cumhurbaşkanımızın emaneti olarak onlara tevdi ediyorum. Bu madalyalar şehidimizin ailesi ve gazilerimiz için övünç kaynağı olacaktır. Vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için fedakarca mücadele verirken can veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Kahraman gazilerimize ve ailelerine de ömür boyu sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.
 
Şehit ailesi ve gazilerimiz aldıkları devlet övünç madalyalarını onur ve gururla ömür boyu taşıyacaklarını söylediler.
 
Törenin ardından Vali Vekili Gürdal, şehit ailesi, gaziler ve yakınları ile Valilik B Toplantı Salonunda bir araya gelerek sohbet etti.
 
Devlet Övünç Madalyası;
 
‘Yurt içi ve yurt dışında üstün görev anlayışı içerisinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı 2933 Sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Bakanlar Kurulunun öneri üzerine malul olanlara ve şehit yakınlarına Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası  Cumhurbaşkanının tevcihi ile verilir.