61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 günlük Trabzon programı çerçevesinde ilk mitingini Hayrat İlçesinde yaptı.

Hayrat ilçe Merkezinde yapılan mitinge, AK Parti Trabzon Milletvekilleri MuhammetBalta, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, ile teşkilatları ve vatandaşlar katıldı. Bakan Soylu, miting için ilçe merkezine gelişinde büyük bir sevgiyle karşılandı. Vatandaşlar ve ilçenin ileri gelenleri Bakan Soylu’yu Hayrat Merkezine girişte ana yolda karşıladı. Bakan Soylu, burada ellerinde Türk bayrakları ile kendisini karşılayan çocuklara oyuncak dağıttı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise mitingde özetle şu şekilde konuştu: 

'HAYRAT'TA AK PARTİ BAYRAĞININ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I ÜZER''

''Salih Başkanı tanıyorsunuz. Yıllardan beri sevgili başkanımız hakikaten ilçe başkanımız burada gayret gösterdi. Biz onunla birlikte belediye başkanımız, Mehmet Nuhoğlu ile birlikte Hayrat’a hizmet etmeye çalıştık. Yine edeceğiz. Ama her şeyi açık açık konuşalım. AK Parti’nin bir kararı var. Karar açık ve net. Biz 3 dönem sonrasında belediye başkanı yapmıyoruz dedik. Böyle bir karar verdik mi? Verdik. Bu karar verildiği andan itibaren partinin kararına saygı duyarım. İstişareler yapıldı. Ve netice itibariyle parti, Cumhurbaşkanımızın başkanlığında karar verdi. Verdiği karar Salih Başkan.. Biz Salih başkanı tepeden indirmedik, aydanda getirmedik. Burada yıllardan beri el ele kol kola görev yaptık. Eksik var mı? Hepimizin eksiği olacak. Ben çok net söyleyeyim. Burada AK Parti Bayrağının değişmesi, önce Recep Tayyip Erdoğan’ı üzer. Bizi üzer mi? Beni de üzer. Arkadaşlarımı üzer mi? Arkadaşlarımı da üzer. Ama en çok, biz bunu izah edemeyiz. Yüzde 90’lar mertebesinde oy alan bir siyasi parti burada kazanmak durumundadır. Sayın Cumhurbaşkanı burada mücadele ederken, sizde biliyorsunuz. İlla onun mücadelesini görmek için bakan olmaya gerek yok''

AK PARTİ'DEN GÖSTERİLMEYEN BAŞKANA, 'SENLE HER NOKTADA İSTİFADE EDERİZ'

''Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu'nun AK Parti'den tekrar aday gösterilmemesi üzerine Bakan Soyu, ''Ben Mehmet Başkana dedim. Başkan parti karar vermiş. Biz seni de seviyoruz. Sevdiğimiz adama sırtımızı dönecek halimiz yok ya.. Seni de seviyoruz ama bizim bu karara uymamız lazım. Karar veren liderdir… Senle her noktada istifade ederiz. Bugün bakanım. Yarın başka arkadaş gelir. Benden önce de bakan vardı.. Makam mevki, hepsi bunların geçicidir. Biz imtihan dünyasındayız.  Biz Hayrat’a kuvvetli bir şekilde hizmet etmek istiyoruz. Bana bir şey söylemeden ben bunu yapmakla mükellefim.  Burası da dahil olmak üzere heyecanımıza heyecan katalım. Bu işi bölmeyelim, parçalamayalım. Emanet Salih Başkandadır.. Salih Başkanın emrindeyim.. Bunu hep birlikte gerçekleştirelim. İnşallah Hayrat 31 Mart akşamı, bir tarafta Murat Zorluoğlu Başkan…''

'BANA KIZIYORLAR SERT KONUŞUYORSUN DİYE'

''Ben sizin evladınızım. Size yanlış bir şey söylemekten Allah’a sığınırım. Neymiş, Irak’ın kuzeyinde devlet kuracaklar, Afrin’e uzatacaklar. Orada koridor oluşturacaklar Türkiye’nin Ortadoğu ile bağını koparacaklar. Türkiye Mücadele etmese, bizim tarihimizden, kültürümüzden tamamen uzaklaştırırlar. Tayyip Erdoğan gibi lider olmasa, bizim bütün bağlarımızı keserler. Ne oldu kurabilirler mi? Amerika ne kadar desteklerse desteklesin, beceremediler, beceremezler. Türkiye eski Türkiye değil.. Onun için gücünüze ihtiyacımız var. Bana kızıyorlar.. Bazen sert konuşuyorsun diye.. Ne yapalım. Kaseti başa mı saralım. Hala onları savunanlara meydanlarda prim mi sağlayalım… Ben onlara milletvekili demiyorum. Onlar Kandil’in vekili.. Onlar PKK’nın, Terör örgütünün vekili. Bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Onlara milletin vekili demek ayıptır.. Utanmazlığa bakar mısınız? Yüksek Ova’da havalimanı yapılıyor. 500 kez saldırı yapılıyor. 8 evladımız şehit oluyor. Bu utanmazlar o havalimanın VIP’ini kullanarak başka illere gidiyorlar. O gün neredeydiniz? PKK Terör örgütüne bunların için yapıyorsunuz deme kabiliyetiniz var mı?''

HAYRAT’A BEKÇİ GÖRECEĞİZ.. 

''Hayrat’ta bekçi yok mu? Şimdi gelecek. 8 bin bekçi alıyoruz, Hayrat’ta bekçi göreceğiz inşallah''

BALTA: HAYRAT HEP BİRİNCİ OLMUŞTUR
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Biz eskiden İl Özel İdaresi kapılarında, valilik kapılarında 5 torba 10 torba çimento almak için mücadele ederken şehrimizin evladı hiçbir şey söylemeden 30 milyon parayı gönderdi. Ve şunu söylüyor: Merak etmeyin harcayın biz yine göndereceğiz. Soruyorum sizlere bu fırsatlar bir daha gelir mi? Gelmez. Bu fırsatlar AK Parti ile olur, Cumhur ittifakı ile olur. Bu ittifaka biz destek vereceğiz. 
Hayrat, hep birinci olmuştur, yüz akımız olmuştur, alnımızın akıyla Hayrat’a hizmet istedik, destek istedik. Yine isteyeceğiz. Terör örgütlerine karşı o mücadelenizde, Hayrat’tan, Trabzon’un her ilçesinden sizlere güçlü bir destek gelecektir. 
Rekor kırarak Büyükşehir Belediye Başkanımız kazanacaktır” dedi.

ÖZTEL: CUMHUR İTTİFAKI REKOR OYLA SEÇİMİ KAZANACAKTIR

Ardından kendisini bekleyen ilçenin ileri gelenleri ile tokalaşan Bakan Soylu, miting alanına geçti. Mitingde konuşan Hayrat Belediye Başkan adayı Salih Öztel, “AK Parti bir dava hareketidir. 6 sene AK Parti Gençlik Kolları başkanlığı, 8 sene de Hayrat İlçe Başkanlığı görevini başarıyla yürüttüm. İlçe Teşkilatıyla girdiğimiz seçimlerde aldığımız oy oranlarıyla Trabzon ve Türkiye birliklerimiz var. Halka hizmet hakka hizmettir dedik. İlk günkü aşkla kolları sıvadık sahaya indik. Cumhur ittifakı rekor bir oyla seçimi kazanacaktır” dedi.

ZORLUOĞLU’NDAN, ÖZTEL’E DESTEK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu ise, “Hayrat Kaymakam vekili olarak yaklaşık 2 ay görev yaptım. Aradan 23 sene geçtikten sonra sizlerin huzurunda Cumhur ittifakının Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yaklaşık 2,5 aydır sahalardayız. İlçelerimizin tamamını gezdik. Bir çok meslek kuruluşu, odayla, kamu kuruluşu ve belediyelerimizle hasbihal eyledik. Vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bazı mahallelerimizde içme suyu, beton yol sorunu, kanalizasyon sorunu olduğunu iletildi. Kökünden çözeceğiz. Bunun için burada var olan TİSKİ’nin şubesini güçlendireceğiz ve bu tür meselelere süratle müdahale edecek personeli görevlendireceğiz. Hayrat’ın bütün projelerinde Büyükşehir Belediyesi olarak Salih Başkana destek verecek şekilde hazırız. Geçmişte bir çok kere yaptığınız gibi Salih Başkana destek istiyoruz” dedi.

BALTA: HAYRAT HEP BİRİNCİ OLMUŞTUR

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Biz eskiden İl Özel İdaresi kapılarında, valilik kapılarında 5 torba 10 torba çimento almak için mücadele ederken şehrimizin evladı hiçbir şey söylemeden 30 milyon parayı gönderdi. Ve şunu söylüyor: Merak etmeyin harcayın biz yine göndereceğiz. Soruyorum sizlere bu fırsatlar bir daha gelir mi? Gelmez. Bu fırsatlar AK Parti ile olur, Cumhur ittifakı ile olur. Bu ittifaka biz destek vereceğiz. Hayrat, hep birinci olmuştur, yüz akımız olmuştur, alnımızın akıyla Hayrat’a hizmet istedik, destek istedik. Yine isteyeceğiz. Terör örgütlerine karşı o mücadelenizde, Hayrat’tan, Trabzon’un her ilçesinden sizlere güçlü bir destek gelecektir. Rekor kırarak Büyükşehir Belediye Başkanımız kazanacaktır” dedi.

İşte Hayrat'tan ilk kareler...