Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinin Türkiye genelindeki kampüslerinden öğrencilerin de katılmasıyla üretilen yüz siperlikleri Türkiye’nin çeşitli illerinde sağlık kuruluşlarına gönderildi. 

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri tarafından başlatılan yüz siperliği üretme projesi Bahçeşehir Kolejinin; Trabzon,Ordu, Ankara, İzmir, Gaziantep, Hatay, Samsun, Edirne, Antalya Konyaaltı ve Eskişehir kampüslerinde Fen ve Teknoloji Lisesi ile Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla geniş çaplı bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Öğrenciler çeşitli üretim teknolojilerinden yararlanarak kendi ürettikleri yüz siperliklerini illerinde bulunan sağlık çalışanlarına gönderdi. 

Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü olarak KTÜ Tıp Fakültesi , Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'ne koruyucu maske teslimatlarını yaptık.

Kurucu Müdürü Cihangir ÜREYENER ve Okul Müdürü Hakan ÖZTÜRK, tamamen kendi üretimimiz olan koruyucu maskeleri okulumuzda ki CNC Lazer makinesinde kesimini yaptıklarını söyledi. Çizimlerini öğretmen ve öğrencilerimizle uzaktan eğitimle tasarladıktan sonra üretime geçtik. Ayrıca yüz maskeleri içinde 3D yazıcılardan bir aparat üreterek gün içerisinde maske iplerinin kulak arkasına verdiği tahrişi en aza indirmek istedik.

Konuyla ilgili konuşan Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, öğrencilerin toplumu ve dünyayı ilgilendiren her konuda aksiyon aldıklarını söyledi. Dağ, sözlerine şöyle devam etti: “Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, Türkiye projesidir.  Kurucu okul olan Bahçeşehir Kampüsümüzle başlattığımız STEM tabanlı öğretim modeliyle; bugün hayal eden, tasarlayan, üreten, bilim ve teknolojiyle topluma fayda üreten gençler yetiştiriyoruz.  Gençlerin bu projedeki odağı sağlık çalışanları başta olmak üzere bu süreçten etkilenenlere fayda sağlamaktı. Hedefimiz bilimin, teknolojinin, hayal edip tasarlayıp üretime geçirmenin anlamını ve bütün bunların bir cana, insana dokunduğunda kıymetli olduğunda önemli olduğunu bilerek yetişen nesiller yetiştirmek.”