61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Milli Emlak’tan balıkçılara şok haber.. Trabzon’un Ortahisar İlçesinde  gerçekten ‘balıkçılık’ yapanların yoğun olarak bulunduğu Yalı Mahallesinde ki Faroz Balıkçı Barınaklarındaki 138 esnafa tahliye kararı çıktı.
Barınakların sahibi olan ve kiralama yapan Milli Emlak tarafından, burada ki 138 balıkçıya tahliye yazısı gönderilirken gerekçe olarak ise “Yoğun Betonarme Kullanımı” olarak gösterildi.

Gönderilen tahliye yazısı ile ne yapacaklarını şaşıran balıkçılar çözüm yolları arıyor. Gelen yazı ile şok yaşayan konuştuğumuz balıkçılar,  gönderilen yazının her halde yanlışlıkla gönderilmiş olabileceğini savunarak, “Bize burayı devlet yaptı kiraladı. Devlet kendi kiraladığı yerden bizi tahliye edip yıkacağını söylüyor. Böyle saçmalık olur mu? Biz 2 senedir kiralama yapmak istiyoruz. Bizim 2 sene önce sözleşmemiz doldu. Ama kiralama bedeli olan parayı yatırmamıza müsaade etmiyorlar. Bir şekilde sanki bize kafayı takmışlar. Biz Trabzon’un neresinde sorarsanız sorun, gerçekten balıkçılık mesleği ile uğraşan esnaflarıyız. Kayıklarımızla bizi tahliye ettiler. Çıktık, limanı olmayan bir yere çektik kayıklarımızı. Bir fırtına çıktığında bu 138 balıkçının vebalini kim ödeyecek” ifadeleriyle yetkililere sitem ettiler.Konuyla ilgili balıkçıların adli mercilere başvurduğu öğrenildi.

İLK SORUN DEĞİL
Trabzon’da ki Balıkçı Barınakları ile Milli Emlak arasında ki bu sorun ise ilk değil. 2015 yılında Trabzon’da balıkçı barınaklarına tebligat yapan Milli Emlak Müdürlüğü, maliyeye bildirilen bilanço üzerinden Gayri Safi İradı’nın yüzde 10’unu kar payı olarak talep etmişti.  Balıkçılar bu parayı ödeyemeyeceklerini ifade etmiş ve konu yine mahkemeye taşınmıştı...