61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Koronavirüste pandemi hastanesi olan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi, sosyal medyadana yaptığı paylaşımla vatandaşları rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. 
“Nispeten uzun bir sokağa çıkma yasağı sonrası bakanlığımızın açıkladığı rakamlar ile moralimiz yerine geldi” diyen Başhekim Türedi, “bu rakamlar ile açıkça ortaya koyulan şey önlemler karşısında salgının ülkemizde beklentiler doğrultusunda kontrol altında olduğudur. 

Ancak şimdiye kadar ülke, millet ve devlet olarak yaptığımız fedakarlıkların neticesi alınan bu başarının basit dikkatsizlikler ve tedbirsizlikler ile silinmesi ve herşeye yeniden başlama riski unutulmamalıdır. Rehavate kapılmamalıyız. Mübarek Ramazan ayı harika bir fırsat, çok gerekli olmadıkça evden çıkmamaya devam edersek inşallah Ramazan sonunda çifte bayram yapabiliriz. 
Trabzon özelinde ülkedeki sonuçlara benzer bir tablomuz var, herşey yolunda ve iyi gidiyor. Bize ve sağlık sistemimize güvenin ve önlemlere aynen uymaya devam edin lütfen” dedi.



KTÜ’de yaşanan ‘Doktora saldırı olayını’da kınayan Başhekim Türedi, “Akciğer kanseri olan yakınını 3 kez kalbi durduğu halde hayata döndüren, ancak 4.sünde başarılı olamadıkları için KTÜ de çok sevdiğim asistanlarıma ve güvenlik görevlisi arkadaşlarıma oksijen tüpü ile saldıran, devlet malına zarar veren aşağılık ve zavallı insan. Sana hiç bir şey demiyorum, merhuma Allahtan rahmet diliyorum, seni de Türk yargısına, komuoyunun vicdanına ve Allaha havale ediyorum” dedi.