61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Koronavirüste pandemi hastanesi olan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi, Trabzon’da ki son süreci değerlendirdi. 

'KURTULDUK DEMEK ÇOK ERKEN'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarının, tedbirlere uyma sonucunda elde edilen başarıyı gösterdiğini kaydeden Başhekim Prof. Dr. Türedi, “Maalesef bugün (dün) dahi ülke genelinde 100'e yakın vatandaşımızın hayatını kaybetmiş olması da işin ciddiyetini bize en net şekilde hatırlatıyor. İyileşen hasta sayısının artışı umut veriyor ancak yeni tanı konan hastaların sayısındaki artış henüz bu illetten kurtulduk demek için çok erken olduğunu gösteriyor. Dolayısı ile şu ana kadar titizlikle uyguladığımız 14 tedbire daha fazla sarılmalı ve bu süreci sıkıntısız atlatmaya çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. 

'EN RİSKLİ KİŞİLER SAĞLIK ÇALIŞANLARI'

Prof. Dr. Türedi, paylaşımına şu şekilde devam etti:


“Bir diğer önemli veri enfekte oldukları tespit edilen vatandaşların %6,5 unun sağlık çalışanı olması, tüm tedbirlere rağmen, en bilinçli şekilde kendimizi korumaya çalışmamıza rağmen hala en riskli kişiler sağlık çalışanları ve maalesef hayatını kaybeden meslektaşlarımız da oldu ülke genelinde'' 

'TRABZON'DA KORONAVİRÜS HASTASLARININ %95'İNİ TEDAVİ ETTİK'

''Sevindirici bir haber olarak belirtmeliyim ki yaklaşık 1,5 aydır Trabzon özelinde pandemi sürecinin merkezinde yer almamıza ve covid hastalarının %95 ini tedavi etmemize rağmen sürecin başından beri titizlikle uyguladığımız önlemler ve personelimizin bu önlemleri dikkate alarak kendilerini ve ailelerini korumaları sayesinde hastanemizde henüz hiçbir çalışanımız enfekte olmadı''

'TRABZON'DA ENFESKTE OLAN SAĞLIK ÇALIŞANI YOK'

''Ancak bir tek kişinin dahi enfekte olması onunla temas eden onlarca sağlık çalışanının enfekte olabileceği anlamına geliyor. Umarım ve Allah'tan dilerim ki bu süreçte hiçbir çalışanımız enfekte olmadan şuana kadar sunmaya çalıştığımız kaliteli sağlık hizmetini sunmaya devam ederiz. En kısa sürede bu sıkıntılı süreçten kurtulabilmek dileği ile hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allaha emanet olun”

Trabzon'un koronavirüs haritasında en riskli ilçeler ve mahalleler belli oldu