61SAAT HABER SERVİSİ - Sosyal medyada hesabından insanları uyaran Başhekim Türedi, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zoruloğlu’nu makamında ziyaret ettiğini sağlık personeline verdiği desteklerden ötürü kendisine ve ekibine teşekkürlerini sunduğunu kaydetti. 
Genel olarak Trabzon insanının evlerinde olduğunu gördüğünü ifade eden Başhekim Türedi, “Genel olarak Trabzonda insanların evlerinde olduğunu gördüm, meydanda insanlar eskiye göre çok az sayıdaydı ancak maalesef işin ciddiyetinin farkında olmayan bir kesim hala sokaklardaydı.

Özellikle risk grubunda olan 60 yaş üstü vatandaşların meydanda arkadaş sohbetleri yaptıklarını gördüm. Allah uzun ömürler versin hepsine ama ne kadar riskli bir grup olduklarını bilseler acaba bunu yaparlar mıydı?” ifadelerini kullandı. 

KENDİ HAYATLARINI HİÇE SAYARAK… 
Türedi, paylaşımına şu şekilde devam etti: “İşin ciddiyetini anlatmak için daha neler yapabiliriz, salgın sadece sağlık çalışanlarının sorumluluğunda mı, bunu önleyecek olanlar bizler değiliz, sizlersiniz, lütfen lütfen size söylenenleri dikkate alın.

Yoğun bakımda izlediğimiz hastamızın durumu hala çok sıkıntılı, inşallah hayata tutunacak, belki onu kurtarabileceğiz, hepimiz onun için uğraşıyoruz. Peki yarın ne olacak, daha fazla hasta yoğun bakımda olduğunda, sağlık sistemimiz yetersiz kalırsa ne olacak, lütfen biraz bu uyarılarımızı dikkate alın.

Yoğun bakımda kendi hayatlarını hiçe sayarak fedakarca görev yapan gencecik insanların yüzlerindeki endişeyi görünce, bu endişeye vurdumduymaz kalan büyüklerinin bu sorumsuz davranışlarını görünce söylenecek fazla birşey kalmıyor.

Balkonlardan, evlerden bizlere destek olan sorumlu insanlara şükranlarımı sunuyorum, artık bu sorumlu insanlar diğerlerini de engellesin lütfen. Destek veren herkese teşekkür ediyorum, iyiki varsınız"