İki kampüste oluşturulan aşılama ünitelerini yakından takip eden Türedi, yüksek risk altındaki sağlıkçıların aşılanması için büyük efor sarfediyor. Hastane çalışanlarına gönderdiği toplu mesajlarla aşının süreçteki önemine değinen Başhekim Türedi, oluşan soru işaretlerinin giderilmesi  noktasında kapısının herkese açık belirtti.

İşte o mesaj:

"Değerli çalışma arkadaşlarım, Koronavirüs Pandemisini yenebilmemizin ve bu hastalık nedeniyle sağlık çalışanı arkadaşlarımızı ve sevdiklerimizin hasta olmasını önleyebilmenin tek yolu aşılanmaktır. Bu salgında aşıya ulaşabiliyor olmamız nedeniyle sağlık bakanımıza ve emeği geçen devlet büyüklerimize şükran borçluyuz. Sağlık çalışanlarının aşılanma konusunda en ufak bir tereddüt yaşamaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü en riskli grup olarak bizler hastalanırsak hem arkadaşlarımıza hem evde yaşayan aile fertlerimize bu ölümcül hastalığı bulaştırma riskini taşıdığımızı ve bu nedenle hem iş arkadaşlarımıza karşı hem topluma karşı büyük bir sorumluluk taşıdığımızı unutmamalıyız.

Tüm ekibimizden ricam bugün ve yarın aşılama için randevularını oluşturmaları ve aşılanmalarıdır. Hastanemizde aşı yaptırmayan tek kişi kalmaması nihayi hedefimizdir. Tüm arkadaşlarımı sorumluluk içerisinde hareket etmeye ve aşılarını yaptırmaya davet ediyorum. Kafasında soru işareti olan var ise gelsin konuşalım ve soru işaretlerini giderelim. Sokakta milyonlarca insan aşılama sırasının bir an önce kendilerine gelmesini beklemektedir.

Diğer bir husus ise İngilterede ortaya çıkan mutasyona uğramış Covid-19 suşunun çok daha hızlı yayılıyor olduğunu bilim insanları tespit etmiştir. Daha hızlı yayılan bu yeni mutasyona uğramış virüsün ülkemizde iyice yayılmasından önce aşılanmamız çok daha büyük önem kazanmış durumdadır.
Tüm sağlık çalışanlarımıza kendi sağlıklarını korumak, iş arkadaşlarını ve sevdiklerini korumak için ve toplum sağlığı açısından aşı yaptırmalarının çok  önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu salgını hep birlikte mücadele ederek ve aşılanarak yenebiliriz. Aşı hayat kurtarıcıdır.
Bilgilerinize rica ederim."