61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesinde yer alan Kurtuluş ve Yenimahalle’yi bir birinden ayıran Ahmet Sokağın ismi bölgede ki vatandaşların talebiyle, bugün ki Ortahisar Belediye Meclisinde Hacı Ahmet Kastan Sokağı olarak değiştirildi. 
Sokağı adının değiştirilmesi mecliste oy birliği ile kabul edilirken CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin sokağın isminin başına ‘hacı’ eklenmesini sorguladı.


Mecliste söz alan Şahin, “Hacı ismi mi lakabı mı? Hacca mı gitmiş? Tamam insanları hacı, hoca diye avukat, doktor diye andık. Cadde ve sokaklara bu tip yerlere, Avukat Ahmet Metin Genç, İş Adamı Nusret Onur gibi ifadeler koyulması tuhaf gibi..” dedi. 


Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, “Mesleki ünvandan ziyade isim öyle anılmış. Bende bu şekilde sordurdum. Hayır sahibi büyüğümüzmüş” dedi. 


CHP’li üye Cüneyt Zorlu ise, sokak isimlerinin değiştirilmesinin bölgede ki esnaflar için büyük külfet getirdiğine dikkat çekerek, “Sokaklar ve caddeler ilk bilinen isimleriyle yaşıyorlar. Ne kadar isim değişse de ilk isim geçerli oluyor. Esnafa çok büyük maliyeti oluyor. Değişiklik yapıldığında ticaret odasından, esnaf odasından, noter üzerinden değişiklik oluyor.  Faturalar değişiyor. Değişikliğe gidilmesi büro sahiplerini de zor durumda bırakıyor” dedi. 
Zorlu’nun sözlerini haklı bir yorum olarak niteleyen Başkan Genç ise konunun bu çerçevede araştırıldığını da söyledi. Başkan Genç, “Bölgede iki tane market var. Bu açıdan doğru. Bizim açımızdan da, belediye açısından da, emlak vergilendirme muhatap, sistem değişiyor. Burada o manada derinliğine özgü olağanüstü bir şey olmayacak” diye konuştu.