61SAAT HABER SERVİSİ

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, “8 Aralık tarihi itibariyle Trabzon’da alana indik. Toplumun tüm kesimleri ile iletişim halindeyiz. Şehrimizin sorunları hakkında meseleleri hakkında ayrıntılı değerlendirme yaptık. Bir taraftan kendimizi şehrimize anlatmaya tanıtmaya gayret gösterdik. 
Tespit ettiğimiz sorunlara ilişkin olarak çözüm önerilerini, projelerimizi büyük oranda tamamladık. Dün akşamda milletvekillerimiz ve partimizin yetkilileri ile masaya yatırdık ve son şeklini verdik. Kısa sürede şehrimizde heyecan yaratacağına inandığımız projelerimizi kamuoyuna açıklayacağız. 

DOLMUŞLARDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE İNDİRİM VAADİ
Üniversite gençliğinin vize ve final sınavları öncesinde sabaha kadar açık, ders çalışacakları ortamın olmadığını öğrendik. Sizlere 24 saat esasına açık, çay kahve ikramı da olacak bu tür mekanları hazırlayacağız. 
Trabzon Üniversite öğrencilerine toplu taşımada indirim yapılmayan şehirlerden bir tanesi. Ben Proje kitapçığına da koyacağımı ki kendimi bağlayayım. Seçildiğimizde Trabzon’da üniversite öğrencileri sadece belediye otobüslerinde değil, dolmuşlarda da indirimli olacak. 

SPOR SAHALARINA ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ TAŞINACAK
Ortak mekanlarda parklarda bahçelerde ücretsiz internet çok daha yaygın şekilde gençlerin hizmetine sunulacak. 
Spora destek vereceğiz. Sizlerin spor tesislerinden dha fazla faydalanmanız için ulaşım meseleleri, sahalara ulaştırabilecek ücretsiz bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz. 
Biz gayretle çalışıyoruz. Vatandaşlardan olumlu geri dönüşler alıyoruz. İnşallah el birliği ile gönül gönüle omuz omuza çalışarak her eve her gönülle girerek 31 Mart partimiz  ve bizler için yeni bir zaferin tarihi olacaktır” dedi.

BAKAN SOYLU: BENDE TRABZON’DA 1 YIL OKUDUM
KEŞKE BİZİM DÖNEMİMİZDE DE OLSAYDI

Zorluoğlu'nun vaadinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu söz alarak, 'Sadece söz değil bunu icraatla, eylemle, fiille donatırsanız ancak hep birlikte mutlu oluruz. Biraz önce Belediye Başkan adayımız Murat Zorluoğlu ifade ettiler. Dediler gençlerle ilgili şunu ortaya koyacağım. Ne güzel reaksiyon verdiniz. Demek yapılması lazım, demek ki ortaya koyulması lazım. Demek ki gençlerimizin üniversiteye giderken, spor yapmaya giderken arkadaşına giderken toplu ulaşım araçlarından indirimli bir şekilde yararlanması söz konusuyla bunun gerçekleştirilmesi lazımmış.. huzurunuzda bu meseleyi görüp burada bu sabah bizi de heyecanlandıran, bende Trabzon’da 1 yıl okudum. Keşke bizim dönemimizde de öyle olsaydı. Keşke bizim dönemimizde de Murat başkan gibi başkan bu meseleye dokunuyor olabilseydi'' dedi

ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Zorluoğlu’na teşekkür eden Bakan Soylu, ''Çok uzun zamandır siyasette duymak istediklerimizi, halkımızın günlük yaşantısına dokunabilecek hadiseyi çok güzel şekilde anlattı. Gençlik merkezi. Ben bir tane söyledim 10 tanesini kendi tamamladı. Spor yapabileceği, müzik dinleyebileceği… Kendi aklıyla kendi ufkuyla Türkiye’nin en etkin, en güzel, herkesin hayranlıkla bunlar yapılıyor dediği gençlik merkezi ve kültür merkezini sizlere kazandıracaktır'' ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU: 'ZORLUOĞLU, TRABZON'DA BÜYÜK HİZMETLER ORTAYA KOYACAK'
Bakan Soylu, Murat Zorluolu'ndan övgüyle bahsederek, ''Büyükşehir belediye başkan adayımız var. Ben onu uzun yıllardır tanıyorum. Murat Zorluoğlu Başkanımız yerini bulmuştur Allah’ın izniyle.. Göreceksiniz Trabzon’da büyük hizmetler ortaya koyacak. Milletin emrinde olmanın nasıl olduğunu gösterecek. Ben hikaye yazmıyorum. Elazığ’da onu oradan alıp Van’a görevlendirdiğimizde, “Elazığlar bize niye bu kötülüğü yaptınız” diye sitem ettiklerini biliyorum. Van’da o zor coğrafyada hangi adımları attığını o gönül bağını nasıl kurduğunu, dünyanın en çok güneş alan memleketlerinden birisi olan orada nasıl bir aydınlık oluşturduğunu bildiğim için söylüyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Belediye başkanımız şimdi görevi Murat Zorluoğlu’na veriyor. Trabzon sadece Türkiye’nin değil bölge coğrafyamızın herkesin yaşamak istediği, herkesin içerisinde olmak istediği şehir olacak. Buraya üniversiteye gelenlerin buraya ziyarete gelenlerin, buraya tabiatımıza güzelliklerimize gelenlerin herkesin yaşamak istediği''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 20 adımlık mesafeyi yarım saatte gidebildi