Yomra'da çok ciddi okul eksikliği bulunduğunu ifade eden Bıyık, Yomra'ya iki yıl içinde yeni ilkokul, ortaokul ve liseler yapılmaz ise Yomralı öğrencilerin başka ilçelere taşınması gerekeceğini ifade etti. İlçesinde bu alanda gerekli yatırımların yapılmadığını ifade eden Bıyık, Milli Eğitim yetkililerini konu ile ilgili olarak bilgilendirdiğini kaydeden belirtirken, "Okul yaptırmak için arazi arayışlarımız sürüyor. Okul eksiğimiz olduğu gibi okul arazisi eksiğimizde var. Sancak ve Kaşüstü mahallelerimize okul yeni okullar lazım. Diyorum ki bazen arkadaşlarıma, 'Okul yaptırma derneği kuralım. Milletten yardım toplayıp okul yapalım. Milli Eğitim gerekli yatırımları yapmazsa biz son çare bunu yapacağız" dedi. 

O KÖMÜR DEPOSU GİBİ YATIRIM OLMAZ OLSUN
Yomra'ya ucuz yatırımcılarının gelmesini istemediğini ifade eden Bıyık, "Yomra'da bir kömür deposu var. Millet evinin balkonuna çamaşır asamıyor. Olmaz olsun öyle yatırım. Bu şimdi yatırım mı? İlçe merkezlerine yakın noktalarda kömür deposu olmaz. Devlet yetkiyi bana verse bugün kapatırım orayı. Seçimden sonra verdiğim inşaat ruhsatı sayısı çok sınırlıdır. Ben Yomra'da ucuz yatırımcı istemiyorum. İşini adam gibi yapanın başımızın üstünde yeri var" diye konuştu. 

BELEDİYE ARAZİLERİ İŞGAL ALTINDA
Program sunucusu Halil İbrahim İleli'nin, 'Yomra'da yeterince belediye arazisi var mı?' şeklindeki sorusunu da içtenlikle yanıtlayan Bıyık, "Var ama hepsi işgal edilmiş. Bu işgaller bitecek. Bunun başka çaresi yok. İşgal diyorum işgal. Kira bile verilmiyor belediyeye. Bu işgalleri sonlandıracağız. O araziler, halkındır. Yomra halkınındır" ifadelerini kullandı. 

İŞ MAKİNELERİ İLE BAHÇEYE GİREBİLİRİM
Yomra Belediye Belediye Başkanı Bıyık, Avrasya Üniversitesinin işgal etmiş olduğu belediye arazisindeki işgali de kesinlikle sonlandıracaklarını ifade etti. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun konuya müdahil olması üzerine bir süredir konuyla ilgili olarak sessiz kaldığını ifade eden Bıyık, "Sayın Valimiz gerekli temaslarda bulunmuştur. Biz hep uzlaşıdan yana olduk ama karşı taraf buna yaklaşmazdı. Biz hep dedik ki, bu arazi halkındır. 30 dönümünü biz herkese açık park alanı yapalım, 10 dönümünü yine fakülte kullasın. Sonunda haklılığımız bir kez daha tasdik olundu. Üniversite öğrencilerimiz beni görüyor, 'Başkanın sen haklısın, yanındayız' diyor. Bir sabah iş makineleri ile bahçeye girebilirim" şeklinde konuştu. 

HASTANE YOLUNUN YAPILACAĞI ARAZİ KAÇAK HAFRİYAT DOLU
Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yolu ile ilgili olarakta dobra dobra açıklamalarda bulunan Bıyık şunları söyledi: "Dediğiniz gibi hastanenin mevcut yolu yetersiz. Hastanenin asıl yolu vadinin içinden yapılacak yoldur. Büyükşehir Belediyemizin yapacağı bir yoldur. Ama orada Büyükşehir Belediyemizin yaşadığı önemli bir sorun var. O yolun yapılacağı güzergaha geçmişte yaklaşık 10 bin kamyon hafriyat yasa dışı olarak dökülmüş. Bu hafriyat Büyükşehir Belediyemizin önünde ciddi bir sorun oluşturuyor. Önce bu hafriyatın kaldırılması gerekiyor."