Kıtalararası salgın koronavirüs Trabzon’da da etkili olurken Trabzon İl Hıfzıssıhha Kurulu normalleşme döneminde Trabzon’da alınacak tedbirleri açıkladı.

Tedbirler içerisinde Ramazan Bayramı’nda Trabzon’da sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağı netleşti.

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada il hıfzıssıhha kurulunda alınan kararlarda arife ve bayram günlerine yönelik tedbirler başlığında tedbir açıklandı.

ARİFE VE BAYRAMDA ALINCAK TEDBİRLER AÇIKLANDI

Bayramda sokağa çıkma yasağı bu bildiri ile kesinleşirken Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, ''İlimiz ilçelerinde mezarlık ziyaretlerinin kontrollü olarak yapılabilmesi için mezarlık giriş ve çıkışlarının ayrı olarak planlanmasına, arife günü ile bayram günlerinde mezarlık ziyaretlerinde sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilmesine karar verildi’’ dendi.

TRABZON’DA MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAKLANDI

Bugün 08.00’dan itibaren geçerli olan maskesiz sokağa çıkma yasağı ile ilgili Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, ''İlimizde kalabalık ve yoğun hareketliliğin gözlendiği, yayaların yoğun olarak kullandığı Meydan ve Civarı, Gazipaşa Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Kunduracılar Caddesi, Kemeraltı, Maraş Caddesi, Uzun Sokak, İnönü Caddesi, Trabzonspor Bulvarı, Çukurçayır Mah. Çukurçayır Caddesi, Çömlekçi Mah. Çömlekçi Caddesi, 1 ve 2 No’lu Sanayi Bölgesi, Kalkınma Mah. Farabi Caddesi, Beşirli Mah. Devlet Sahil Yolu Caddesi’nde, pandemi yayılım hızını düşürmek, sosyal hareketliliği azaltmak amacıyla 16.05.2020 tarihi 08.00’dan itibaren kolluk kuvvetleri ve belediye zabıtası marifetiyle, yayaların maskesiz dolaşmasına izin verilmemesine, sosyal mesafeye uyacak şekilde alışveriş, yürüyüş ve gezintilere müsaade edilmesine karar verilmiştir’’ dendi.

SAHİL YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANLARI AÇILDI

Ayrıca hareketli yaşamı desteklemeye yönelik tedbirler kapsamında Fatih Mahallesi sahil yürüyüş alanında yürüyüşe ve spor yapmaya tedbirler kapsamında izin verildiği açıklanarak, ''Hareketli yaşamı devam ettirmek amacıyla yürüyüş ve spor yapmak isteyen vatandaşlarımızın, ilimiz Ayasofya Mahallesi sahil yürüyüş alanında sosyal mesafeye uyacak şekilde, maske kullanarak, güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde güneş ışınlarına fazla maruz kalmadan, kabuklu kuruyemiş v.b. atıklarla çevreyi kirletmeden, gerekli hijyen kurallarına uymak suretiyle yürüyüş ve spor yapmalarına müsaade edilmesine karar verildi’’ ifadelerine yer verildi.

İŞTE DİĞER TÜM ÖNEMLİ KARARLAR 

Trabzon'da Valilik duyurdu, maskesiz dolaşmak yasaklandı!