61SAAT HABER SERVİSİ - Adı ilk olarak Trabzon Mileltvekililği ardından, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de geçen Şen, yerel yönetimler için AK Parti’den 3 dönem kuralının kaldırılması nedeniyle bu yıl yeniden başkan adayı olması bekleniyor. 
Şen, “Yerel seçimler şu önümüzdeki süreci görelim. Yerel seçimlerde 3 dönem kuralını konuştuğumuzda, “Yerel yönetimler Başkanımız” bunun kaldırıldığını söledi. Yerel Yönetimler bir sevdadır. Bitmez. Önümüzdeki süreçte bakalım mevlam neyi nasip eder? Ama her zaman söylüyorum. Milletimin ve partimin istediği her yerde olurum” dedi. 
Yerel seçimlerin öne alınıp alınmaması tartışmaları hatırlatıldığında ise Şen, kendi fikrinin Kasım ayında yapılması yönünde olduğunu belirtti. 
Şen, “Anayasa değişikliği gerekiyor. Anayasa Değişikliği gerektiği için buna CHP’nin de evet demesi gerekiyor. 2013 yılında yerel seçimlerin öne alınması için partimizin çalışması vardı. CHP O dönemde kabul etmedi. Yanlış hatırlamıyorsam dünyada bir seçimin öne alınmasını istemeyen ana muhalefet partisi ilk defa görüldü. 
Ama bu sefer geçmişten ders alırlar mı öne alırlar mı onu bilmiyorum. 400’ün üzerinde milletvekilinin onaylaması gerekiyor. O yüzden biraz daha düşük ihtimal görüyorum. Ama bana kendi fikrimi sorarsanız Kasım ayında olmasının doğru olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.