61SAAT HABER SERVİSİ

Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Yol; “Hem otobüs konusunda hem şoförler konusunda çok sıkıntı yaşıyoruz. Zaten vatandaşımızda çok bilinçsiz ve duyarsız araçlarını istedikleri yerlere çekiyorlar bu durum engelli vatandaşlarımızın hareket alanını kısıtlıyor” dedi.

BELEDİYE ÇOK FAZLA ÇALIŞMIYOR!

Trabzon’da halkın bu konuda yeterince bilinçli olmadığına değinen Yol; “aslını söylemek gerekirse Trabzon'da insanlar çok bilinçsiz bu durum daha çok yerel yönetiminden de kaynaklanıyor. Belediye bu konu hakkında çok fazla çalışmıyor bir kamuoyu oluşturmuyor o yüzdende biz sürekli trajikomik olaylar yaşıyoruz. Bu trajikomik olaylara çok örnek verebiliriz, engelli arkadaşımızı almayan otobüs şoförleri oluyor ya da alıp başka durakta indirenler oluyor.

Belediyenin ya da yetkili kişilerin yaptıkları isteklere sessiz kalmasından şikâyetçi olan Savaş Yol; “bir sürü proje hazırladık geri dönen olmadı. Biz 18 maddelik ulaşım raporu yazdık gerekli mercilere ilettik, belediye başkanlarından tutun milletvekillerine kadar hatta yeni adaylara kadar hepsine ilettik. Kullandığımız caddelerle ilgili otobüslerle dolmuşlarla ilgili girişimlerde bulunduk. Görme engelli vatandaşlarımız için sarı çizgi, ortopedik engellilerimiz için geçiş güzergâhı istedik, bir kampanya sitesinde belediye otobüslerinde sesli sinyalizasyon sistemi kampanyası başlattık 2 binden fazla imza geldi ama belediyemiz bu konuda çok bilinçsiz, geri dönüş yapılmadı” açıklamasında bulundu.

Yaklaşan yerel seçimlerde seçimi kazanıp başkanlık koltuğuna oturacak adaylara da çağrıda bulunan Yol; “Şimdiye kadar çoğu başkanla iletişime geçtik bizimle bir tek Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ilgilendi, o da bir yere kadar çünkü yetkisi sınırlı. İnşallah seçilecek olan yeni başkanlar bu konuda bize yardımcı olur. Diğer başkanlardan daha duyarlı olmalarını temenni ediyoruz” dedi.

VATANDAŞIN EĞİTİLMESİ LAZIM

Engelli dernekleri olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Yol; “Biz Büyükşehir belediyesi Fen işleri müdürlüğünden görevli iki personelle beraber Varlıbaş’tan meydana kadar üç saat yürüdük. Nerde ne sıkıntı var hangi kaldırımlar engellilerimiz için tehdit oluyor diye hepsini tespit ettik ama ne yazık ki belediyeden bir dönüş olmadı” şeklinde konuştu.

Belediyeyi daha duyarlı olmaya çağıran Yol; “Trabzon'da engelliler için bir kamuoyu oluşturulmalı çünkü toplum artık bu şekilde bilinçlenir. Eğitimsiz toplumdan her şey beklenir, belediye otobüs şoförlerinden tutun dolmuş şoförlerine kadar herkes eğitilmeli. En azından belediye bunun için bir çalışma yapsın” diye belirtti.