61SAAT HABER SERVİSİ - Bu konu bugün ki Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde de gündem oldu. İYİ Partili üye Ali Sağır,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın imzasıyla aralarında belediyelerinde bulunudğu tam kamu kurumlarının sahip oldukları ve kiraladıkları araç envanterlerinin 14eylüle kadar acil olarak listelerini istedi. Belediyemiz bu konuda çalışmalarını tamamladı mı? Sahip olduğumuz veya kiraladığımız araçların sınıfları ve miktarları hakkında bilgi verir misiniz? “ sorusunu yöneltti. 
Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, ilk olarak kendi makam aracını nasıl aldığını açıkladı. Kendi makam aracının hibe olduğuna dikkat çeken Gümrükçüoğlu, yapılan eleştirilerden dolayı üzüntüden 2 yıl aracı kullanmadığına dikkat çekti. 
Gümrükçüoğlu, “Ben vazifeye başladığımda bir tane Audi vardı! Astarı yüzünden pahalı tamirine para yetmiyordu. Satıldı o? Bende belediyeye makam aracı almak için Telekom’a gittim, “bağışla bir yere makam aracı almışsınız” dedim. Bir lira vermeden, tek Türk lirası vermeden mevcut arabayı almışızdır. 
Ondan sonra Trabzon konuşmaya başladı? “Bu arabayı niye aldı?” Diyorum, “hiç para vermedim”  Diyorki, “Niye bu arabayı aldın, onun yerine otobüs alaydın” 
Adam sosyal sorumlulukla ismi duyulsun diye belediye bunu almış. Bizde o bahaneyle aldık. Devletin, kamunun bir lira parasını vermedik. 
“Karşılığında ne verdin?” 3. Soru. “Ne vereceğim hiç bir şey..” Sormak lazım ki, “Sen her şeyi karşılıklı yapmaya mı almışsında karşılığında bizim bir şey vermiş olmamızı bekliyorsun” 
Hakikaten üzüntümden bu arabaya 2 sene hiç binmedim. Bir bakan gelmişse tahsis ettim. Bugün ki hissiyatım nedir? Megane var ya bin 600 motor ben onla gideceğim yere gitsem ne olur? Murat 124 ile gitsem ne olur. Ama şunu diyelim. Bir şehri temsil ediyorsun, bir makamı temsil ediyorsun” dedi. 
Trabzon’da ki bütün belediyelerin araç konusunda titiz olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bizim bu araç konusunda benim çok titizliğim vardır açık söyleyeyim.
Envanter çıkınca göreceksiniz zaten. Ne kadar araç neyle görevli. Hangi araç nerede görevli diye... 
Ama şuna yüzde yüz katılıyorum. Türkiye’de bizim belediyemiz, bizim şehrimiz bu konuda mütevazidir. Ben bütün belediyelerimiz için konuşuyorum. Şehrimiz için yani.. Ama Türkiye’de ki kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler dahil tüm kamu kuruluşlarında bu konuda ciddi tasarrufa gidilsin büyük ehemmiyet arz eder.  
Bu tasarrufun çok ehemmiyetli olduğuna evvelden beri kaniyim. Onu da söyleyeyim. Ben kamunun aracını resmi görevin dışında Allah’a şükür hiç kullanmadım. Öyle bir huyum yok tabi.. Şahsımızla ilgili değil top yekün olması gerekiyor” diye konuştu.